Zvezda u NESTVARNOJ ZAVRŠNICI slomila Partizan

Datum:

Share post:

Nervoza, preokreti, lepi potezi, atrakcije, kosevi u poslednjoj sekundi. Sve ono zbog čega nazivamo košarku magičnom igrom pod koševima, videli smo u večitom derbiju, drugom ovosezonskom. U njemu Zvezda je slavila sa 92:86.

 
 

Bolje u meč je ušla Zvezda, vodila i sa deset razlike, ali Partizan je bio strpljiv. Crveno-beli su bez razloga ušli u nervozu sredinom prvog poluvremena i dozvolili rivalu da se vrati u igru. Na poluvremenu je domaćin otišao sa prednošću od 44:42.

KK Crvena zvezda, KK Partizan 

A onda.. Ognjen Jaramaz je opustio ruku i trojkom od table u poslednjoj sekundo odveo Partizan na 44:45.

Isti igrač se prošetao kroz Zvezdinu odbranu i tako zverski zakucao preko centara crveno-belih da se konstrukcija zatresla. Crno-beli su počeli da se odlepljuju. Međutim, Zvezda ima Bilija Berona. A njega su Partizanovi igrači dobro zapamtili na kraju prošle sezone.

Beron je vratio Zvezdu u život. Sjajnim potezima lucidni bek je crveno-bele vodio do pola koša prednosti na pauzi između treće i četvrte četvrtine.

U njoj se klackalica nastavila. Večiti su se smenjivali u vođstvu, sve dok pet minuta pred kraj Lazić nije pogodio za 80:76. Rašon Tomas je uzvratio za 80:78, a potom su crveno-beli izgubili loptu, faulirali Tomasa koji je sa penala poravnao na 80:80. Lorenzo Braun je posle tajm-auta promašio za dva i na drugoj strani terena odmah napravio faul nad Mozlijem koji je sa linije penala odveo crno-bele na 80:82. Tomas je faulirao Davidovca koji je poravnao na 82:82. Ispod koša Tomas je napravio četvrti faul i ovoga puta Beron je bio precizan – 84:82.

Gordić je promašio za tri, a Beron je još jednom bio hladan. Ruka mu nije zadrhtala i odveo je Zvezdu na 86:82 na 2:22 do kraja meča.

Pejdž je smanjio na 86:84, a Tomas je napravio petu ličnu i morao napolje. Faulirani Davidovac je bio precizan – 88:84. Isti igrač je faulirao Jaramaza kojem ruka nije zadrhtala – 88:86.

Najbolji igrač Zvezde, Bili Beron je promašio polaganje, a ni Pejdž nije bio precizniji. Na 37 sekunde do kraja Beron je promašio trojku, Volden napravio petu ličnu, a Jagodić Kuridža sa bacanja potvrdio Zvezdinu pobedu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Večiti derbi je ujedno i derbi kola koji bi u mnogome mogao da utiče na vrh tabele. Crno-beli deluju kao siguran učesnik plej-ofa, ali preostaje im bitna borba za poziciju broj jedan, dok će sa druge strane, domaćin na današnjem meču morati dobro "da se oznoji" kako bi na kraju ligaškog dela zauzeo mesto u top četiri.

U prvom ovosezonskom derbiju koji je odigran u novembru 2019. godine, Partizan je kao domaćin trijumfovao sa 75:72, nakon neizvesnosti u završnici meča.

Ako ne rečunamo utakmicu u Podgorici, protiv Budućnosti, koju Crvena Zvezda nije ni odigrala, prethodni poraz za ekipu Dragana Šakote desio se na gostovanju Zadru krajem prethodne godine. Nakon toga, crveno-beli su zabeležili pet uzastopnih pobeda, dok Partizan nije poražen u regionalnom takmičenju od duela u Podgorici. Budućnost je bila bolja rezultatom 65:60, a od tada su crno-beli u seriji od devet pobeda u ABA ligi.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: sport.blic.rs

 

 

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“Brčanska princeza“ i višestruka šampionka razmišlja o prekidu karijere

Jedna od najtitularnijih odbojkašica u BiH, Žana Dragutinović (28) iz Brčkog razmišlja o prekidu karijere. Dojučerašnja reprezentativka BiH i...

KOJI ĆE ZAKON VAŽITI: CIK raspisuje izbore do četvrtka, na potezu partije iz Srpske

Kolegijum Centralne izborne komisije BiH danas bi trebalo da odluči kada će biti održana sjednica CIK na kojoj...

Putin položio zakletvu i preuzeo dužnost predsjednika Rusije u novom mandatu (foto,video)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin položio je zakletvu na inauguraciji u Moskvi, čime je stupio na dužnost i započeo...

BANJA LUKA: Otvaranje džamije Arnaudije – prisustvuju Dodik, Cvijanovićeva, Višković i Stanivuković

Banjalučka džamija Arnaudija, za čiju obnovu je izdvojeno oko šest miliona maraka, biće otvorena danas. Kako je najavljeno, očekuje...