ŽRK Borac: Skandal u Bijeljini, stop nasilju!

Datum:

Share post:

Skandalozne scene dogodile su se utakmici Prve lige Republike Srpske u Bijeljini između mladih rukometašica Radnika i banjalučkog Borca. „Mi moramo biti primjer toj djeci, to moraju svi da shvate“, kaže za MONDO direktor Banjalučanki.

ŽRK Borac Foto: MONDO

  Užasne uvrede, psovke i gruba igra koja nije adekvatno sankcionisana od sudija, dočekale su petnaestogodišnje banjalučke djevojčice u Bijeljini!

Pojedini navijači domaćeg tima, koji su mahom rodbina igračica Radnika, prijetnjama, kletvama (dabogda poginuli) i psovkama (nerođeno dijete, oca koji je napravio i sl.) kreirali su potpuno nesportsku atmosferu koja je dosad neviđena u tom uzrastu, pogotovo kad je riječ o „nježnijem“ polu.

Direktor Borca Darko Savić potvrdio je za naš portal ove navode i nije krio razočaranje zbog tretmana koje su doživjele njegove igračice, ali je i dodao da „ovo što se desilo u Bijeljini nije bilo prvi put“.

„Ovo nikad nisam doživio, ali ovakvi skandali u Bijeljini događali su se i ranije. I ja sad treba da ćutim“, rekao je Savić i dodao da je bio užasno razočaran ponašanjem trenera Radnika Miomira Trifkovića, koji se poslije svega „pravio Englez“.

Trenera Radnika Miomir Trifković je za „Oslobođenje“ rekao da ne zna o čemu se radi. „To je nešto što se dogodilo u njihovim glavama. Oni su nam pružili ruku poslije utakmice i čestitali. Možda su očekivali da će lako da pobijede, ali mi smo vodili cijelu utakmicu, pa je njima to sad čudno. Nemam neki poseban komentar na to o čemu čelnici Borca pričaju“, izjavio je Trifković.

„Njemu je bilo bitno da smo se mi rukovali poslije utakmice, a djevojčice sam ja zamolio da ostanu sportistkinje do kraja. Kad je naša igračica ostala bez vazduha rekao je svojoj rukometašici da je trebala jače da je udari, da je trebalo da je na nosilima iznesu!? Nas je takođe vrijeđao“, dodao je Savić i podvukao da mu tokom puta ka Semberiji nije bilo jasno „čega se toliko plaše njegove igračice“.

Nakon što su se vratili u Banjaluku, dobio je poziv od Trifkovića s namjerom „da spustimo loptu“.

„Njima je bilo bitno da pobijede Borac, da demonstriraju silu. Vidio sam po djevojkama da se plaše odlaska u Bijeljinu i prije, ali ja tada nisam znao zbog čega, a sad sam naučio na ružan način. Prema prikazanoj igri smo mi trebali dobiti pet, šest golova razlike, ali Radnik je dobio sa plus dva i zbog katastrofalnog suđenja. A sad bi da spustimo loptu. Ponoviću, ovdje se ne radi o porazu ili pobjedi. Moj zadatak je da izvedem djecu na pravi put i da postanu normalni ljudi, a pobjeda ili poraz je sastavni dio sporta. Mi moramo biti primjer toj djeci, to moraju svi da shvate“.

Zato je naručio transparent s natpisom „Stop nasilju i govoru mržnje na tribinima“, koji će dočekati trebinjski Leotar u narednom kolu u Banjaluci.

„Biće tu i na svim mečevima, a nosićemo ga i na sva gostovanja ako nas podrže ostali klubovi., a već smo dobili podršku od nekoliko timova. Fotografisaćemo se sa protivničkim igračicama kako bismo istjerali sve ove negativne stvari sa naših terena i tribina. Ružnih situacija u Banjaluci nema niti će biti dok sam ja direktor“, podvukao je direktor banjalučkog kluba.

Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Šahovski velemajstor iz Bijeljine Dalibor Stojanović u Izboru za deset najboljih sportista RS

Velemajstor Dalibor Stojanović poslije dugog niza godina ponovo je kandidat Šahovskog saveza Republike Srpske za Izbor deset najboljih...

BIJELJINA: KK „ŠAMPIONI“ – PET MEDALJA U LJUBLJANI

U subotu, 25. novembra u Ljubljani je održan tradicionalni karate turnir „Ljubljana OPEN 2023“. Na turniru je učestvovalo...

BIJELJINA: Održana Edukacija za poslovno usmjeravanje za korisnike projekta „Integralni pristup ka socijalnom uključivanju“

U prostorijama PPK Bijeljina, 27. i 28. novembra održana je Edukacija za poslovno usmjeravanje za korisnike projekta „Integralni...

MINISTAR MINIĆ: Gradonačelnik Bijeljine opet laže! (foto)

-Javnost treba da zna da će od posljednja dva miliona maraka biti isplaćeno 158 korisnika, među kojima je...