Savez za novu politiku učestvovaće na opštim izborima za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini i njenim entitetima, a posebno izdvajamo prijavu za Narodnu skupštinu RS.

Ako dobijemo poziv podržaćemo kandidate SNSD
Ako dobijemo poziv podržaćemo kandidate SNSD za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH.

Savez za novu politiku (SNP) iz Bijeljine posebno izdvaja učešće na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srpske zakazanim za oktobar ove godine u svih devet  izbornih jedinica,  potvrdio je za Dešavanja u Bijeljini predsjednik stranke prof. dr Zoran Mastilo.

Prema Mastilovim riječima Centralnoj izbornoj komisiji BiH od predatih  liste izdvajamo izborne jedinice 3, 6 ,7 ,8 i 9.

,, Nosilac liste za Izbornu jedinicu 9. je Duško Milanović iz Foče.
Za Izbornu jedinicu 8. je Mile Kanostrevac iz Rogatice.

Nosilac liste za Izbornu jedinicu 3.  je Aleksa Marčeta.

Za Izbornu jedinicu 7. nosilac je Miloš Ristić  iz Srebrenice.
Za  Izbornu jedinicu 6. nosilac liste je Stanko Dragojlović iz Bijeljine.

-U ovih pet izbornih jedinica očekujemo solidan rezultat, rekao je Mastilo nakon predaje lista.


Stanko Dragojlović, nosilac liste SNP za NS RS u IJ 6

Za ostale izborne jedinice predate su liste sa manje poznatim imenima, pa se stoga s razlogom očekuje lošiji izborni rezultat, pojašnjavajući da je SNP u protekla četiri izborna ciklusa, na kojima je učestvovao, ukupno  dobio više  20 000 glasova, što, kako je ocijenio  Mastilo, rezultat vrijedan pažnje za prtiju koja dolazi iz grupacije manjih partija.

Glasovi SNP presudni za pobjedu na izborima
„Zato mislimo da će u tijesnoj utakmici za pojedinačne funkcije, kao što su predsjednik Republike Srpske ili srpski član Predsjedništva BiH koji dolazi iz Republike Srpske,  naši glasovi biti presudni za pobjedu'', ubijeđen je Mastilo predsjednik SNP.

''Cijenmo da će kandidovanje Nenada Nešića, Vojina Mijatovića i Neđe Đurića, dodatno učiniti neizvjesnim pobjednika iz blokova SNSD  i SDS, a prema sadašnjem stanju, a na osnovu procjene političkih snaga u Republici Srpskoj i BIH,  izvjesno je da ćemo mi podržati  kandidate SNSD za inokosne funkcije“ rekao je Mastilo.

-Savez za novu politiku, kako je pojasnio, očekuje poziv SNSD za potpisivanje Sporazuma o podršci njihovim kandidatima, procjenjujući da SNP može dati svoj skroman „doprinos pobjedi“, cijeneći da nosioci lista„ nose veliki teret i odgovornost za izborni rezultat SNP u oktobru'', zaključio je Mastilo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име