“ŽITOPROMET“ BIJELJINA: Priznato 6.286.627 KM potraživanja

Datum:

Share post:

Pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini danas je održano ispitno ročište u stečajnom postupku „Žitopromet“ Bijeljina, na kojem je sudija ispitao sva pristigla potraživanja, a od ukupno 12.964.978 KM prijavljenih potraživanja, stečajni upravnik priznao je 6.286.627 KM.

„Prema nekom našem razumijevanju, u naknadnim prijavama, ovaj iznos će doći do 7 miliona, a uključiće i kamate. Imajući u vidu da je imovina koja je procijenjena skoro 12 miliona, a dugovi 7 miliona KM, kao što sam rekao i ranije kada je riječ o stečaju, ne bi trebalo da bude većih problema“, izjavio je poslije ročišta pravni zastupnik Miloš Stevanović.

Na današnjem ročištu pojavio se i advokat Blagiša Lukić, punomoćnik Pavlovića i njegove porodice, koji je zastupao Miroslavu Pavlović.

„On je prijavio 365.000 KM razlučnog prava, odnosno prava koja ona ima na nekretnini.  Sud je dozvolio da se gospođa Pavlović izmiri na jednoj posebnoj nekretnini“, rekao je Stevanović.

TESTNA REKLAMA

Stevanović je istakao da je i BBI Banka tražila da joj se isplati 517.000 KM, što joj je i priznato, kao i pravo da se namiri na jednoj od nekretnina.

„Priznato joj je i pravo da se namiri na jednoj od nekretnina. U pitanju je restoran Čikago“, objasnio je Stevanović, koji je istakao da je i Poreska uprava tražila da joj se izmiri oko 599.000 KM.

Stevanović je rekao da je danas bilo riječi i o nekretnini u Omišu, ljetovalištu koje su ranije koristili radnici „Žitprometa“, te da nisu prihvaćeni zahtjevi da se ta nekretnina skloni iz stečajne mase.

Kada je riječ o pristiglim potraživanjima i prijavama u vezi sa pšenicom, kukuruzom, i drugim poljoprivrednim kulturama, stečajni upravnik osporio je većinu prijava i potraživanja, a razlog je neadekvatna dokumentacija.

Dušan Tomić

Danas je formiran i Odbor povjerilaca, koji ima tri člana – Dušan Tomić, koji je predsjednik Odbora povjerilaca, Gordan Pavlović, direktor kompanije „Pavgord“, koja je otkupila veliki dio potraživanja, i Dejan Kovačević iz reda malih povjerilaca.

Pokretanje proizvodnje uskoro
Predstavnik Odbora povjerilaca i predstavnik radnika Dušan Tomić rekao je da očekuje da će  proizvodnja u “Žitoprometu” početi veoma brzo.

“Proizvodnja u “Žitoprometu” će oživjeti veoma brzo. Za to sam dobio zeleno svjetlo od Gordana Pavlovića, koji je sa današnjim ročištem veoma zadovoljan, a njegova potraživanja od 4.800.000 KM su priznata. To što je mene predložio za predsjednika odbora pokazuje da cijeni radnike i da su mu radnici na prvom mjestu”, rekao je Tomić.

On je naveo da se na evidenciji Biroa za zapošljavanje nalazi 113 nekadašnjih radnika.

“Oni čekaju svakog momenta da se krene s proizvodnjom. Stečajni upravnik je već odradio neke poslove, kada je riječ o staklenju firme, pokrivanju. Zaštićene su pojedine prostorije da ne prokišnjavaju, a  zamijenili smo i sve brave. Redovno, svako veče obilazimo i čuvamo imovinu”, naglasio je Tomić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...

Održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije (foto)

U hotelu „Drina“ danas je održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije. Promocija je...