Imenovan žiri za 47. izbor sportiste Grada Bijeljina za 2023. godinu – Perić, Gutić, Pivač, Savić i Stević (foto)

Datum:

Share post:

Imenovan je i žiri za 47. Izbor sportiste Grada Bijeljina za 2023. godinu.

Izbor sportiste Grada Bijeljina za 2023. godinu

Žiri je imenovan u sledećem sastavu:

Slobodan Perić, rođen 01.09.1958. godine u Bijeljini i ove godine zauzeo je mjesto u Stručnom žiriju za izbor sportiste u Bijeljini u 2023. godini. 

Slobodan Perić

Od 1974. godine se bavi karateom, a 1984. godine je bio prvak SR BiH. Završio je Višu trenersku školu u Beogradu. 

Ismail Gutić, rođen je prvog februara 1983. godine u Bijeljini. Novinar je naših, „Semberskih novina“.

Ismail Gutić

Njegove primarne novinarske zadaće tiču se semberskog sporta, tako da će svojim informacijama sa terena, iz prve ruke, biti od velike pomoći u radu žirija.

Gojko Pivač, rođen 27.04.1978. u Gradačcu. Seniorsku karijeru je započeo u Fudbalskom klubu ,,Radnik“. Član je generacije koja je 1999. godine osvojila prvenstvo Republike Srpske, tadašnji najjači stepen takmičenja. Bio je kapiten ekipe koja je osvojila prvenstvo Republike Srpske i po prvi put se plasirala u Premijer ligu BiH 2005. godine.

Gojko Pivač

Sportista opštine Bijeljina za 2005. godinu,  najbolji fudbaler Republike Srpske iste godine i u izboru Glasa Srpske bio je među 10 najboljih sportista u Republici Srpskoj. Igrao još u Sartidu iz Smedereva, Rudaru iz Ugljevika, Slaviji iz Istočnog Sarajeva, a aktivno igranje završio u dresu Jedinstva Brodac. Živi i radi u Bijeljini, sa suprugom Jelenom.

Snežana Savić nastupala je za Ženski košarkaši klub ,,Radnik’’, u periodu od 1977. do 1987. godine, igrajući od omladinskih, pa sve do seniorske selekcije sa kojom je nastupala i u drugoj Saveznoj ligi Jugoslavije. Kao aktivni sportista, četiri puta je učestvovala na Izboru sportiste godine, tada Opštine Bijeljina. Jednom je osvojila četvrto i tri puta drugo mjesto najuspješnijih sportista u seniorskoj kategoriji. Na jednom od navedenih izbora, pored drugog mjesta na listi najuspješnijih seniora, dobila je priznanje i za najboljeg sportskog radnika.

Snežana Savić

Uporedo sa takmičarskom karijerom u seniorskoj ekipi radila je kao trener mlađih selekcija u Ženskom košarkaškom klubu ,,Radnik’’ gdje je bila prvi trener Dragani Jevtić. Dobitnik je zlatne značke u Sportskom savezu – bivšem Savezu organizacija fizičke kulture opštine Bijeljina.

Marijana Stević rođena je 17.01.1981. godine u Ljuboviji. Osnovnu školu je završila u Bratuncu, a gimnaziju u Ljuboviji. Diplomirala je na Fakultetu fizičke kulture, Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Marijana Stević

Učestvovala je u organizaciji mnogobrojnih sportskih događaja u Bratuncu, gdje je živjela do 2016. godine. Radila je kao sportski animator u projektu „Multietnički kamp za djecu“ Neum 2010. godine, kao i u programu „Socijalizacija djece Republike Srpske“ Kumbor 2015. godine. Od 2016. godine radi u Gimnaziji „Filip Višnjić“ u Bijeljini, gdje vodi odbojkašku sekciju, sa kojom je u proteklih nekoliko godina ostvarila zapažene rezultate na republičkim takmičenjima MOI Republike Srpske (republičko takmičenje u Bijeljini 2017. godine – srebrna medalja, plasman na republičko takmičenje 2020. godine koje nije održano zbog pandemije korona virusa, republičko takmičenje u Doboju 2022. godine – bronzana medalja, republičko takmičenje u Trebinju 2023. godine – četvrto mjesto). 

Dobitnik je nagrade „Najbolji pedagog fizičkog vaspitanja Grada Bijeljina“ za 2021. godinu.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ANA BRNABIĆ: Srbija će biti uz Srpsku dok je sveta i vjeka!

Važno je da se držimo zajedno i da smo u našem nacionalnom biću jedno, rekla je Ana Brnabić,...

DODIK: Ako rezolucija prođe u UN, nećemo poštovati to što se u njoj navodi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da, ako najavljena sporna rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj...

BANJAC: Srpski narod podiže glas protiv namjere da ga proglase genocidnim!

Srpski narod neće dati svoju slobodu, institucije, imovinu i Republiku Srpsku, poručio je predsjednik Narodne partije Srpske Darko...

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Srpska nije rezultat genocida nego odbrane od genocida

Milica Đurđević Stamenkovski, narodni poslanik u Skupštini Srbije, rekla je da Trg Krajine nije večeras samo glavni gradski...