Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se putem svog zvaničnog FB naloga obratio jsvnosti najavivši i ove godine Zimski korzo na Trgu u Bijeljini te post prenosimo u cjelosti: 

Bliži nam se ono doba godine kada su svi u nekoj posebnoj euforiji, kada nas sve obuzima praznično raspoloženje i kada pravimo godišnju retrospektivu, ali i planove za godinu koja je pred nama.

Naša Bijeljina će i ove godine imati organizovan doček praznika na Trgu uz lijep i prigodan program. Program koji smo organizovali je dostojan naše Bijeljine, nije rasipnički već skroman u skladu sa mogućnostima i poštujući negativne prilike koje su zadesile naš grad i zemlju u prethodnih godinu dana.

Sada već tradicionalno i ove godine organizujemo praznični program-manifestaciju „Zimski korzo“ koja će trajati od 27. decembra ove godine zaključno sa 14.1. sljedeće godine.

Na Zimskom korzou očekuju vas brojna iznenađenja, vjerujem da će za svakog biti ponešto interesantno, da će sve generacije moći da naprave bar jedan „đir“ našim korzoom. Svake večeri imaćemo nastupe domaćih bendova, grupa, horova, za svačiji muzički ukus ponešto.

Centralno mjesto na trgu zauzimaće JELKA, prošle godine sam djeci šapnuo i otkrio jednu magiju, a to je da naša jelka raste kao što i oni rastu, tako da će naša jelka ove godine biti za dva metra viša u odnosu na prethodnu.

Naše zimsko selo na korzou je ove godine bogatije za dvije nove kućice.

Početkom sljedeće nedjelje očekuje se postavljanje klizališta koje će posebno privući naše najmlađe sugrađane.
Novitet je da ćemo od ove godine imati posebno mjesto za slikanje odakle ćete moći da pošaljete pozdrave iz naše „bijeljinske bube“. 

Po prvi put ove godine i naša zgrada Gradske uprave zasijaće u novogodišnjem ruhu, a zvezdano nebo obasjaće ulice Patrijarha Pavla i Miloša Crnjanskog.

Djeci poručujem da tih dana budu na oprezu, jer bijeljinski Deda Mraz će biti na ulicama našeg grada, tako da dobro slušajte svoje roditelje, bake i deke da bi Deda Mraz baš vas sreo na ulici i darovao vam poklon. 

Ove godine ćemo svi zajedno otvoriti Zimski korzo, biće veličanstveno vidjećete, a Dječija nova godina će prva stići u našu Bijeljinu i to će biti posebno lijepa zabava za sve naše mališane. Očekuje nas mnogo lijepih iznenađenja i magičnih momenata! 

Ponosan sam jer smo Bijeljini darivali jednu manifestaciju koju je ona zaslužila još mnogo ranije, u našem gradu ništa više nije isto, svake godine pomjeramo granice i stvaramo čaroliju za naše sugrađane.

U program Zimskog korzoa uključen je veliki broj naših sugrađana, jedna divna lokalna priča koja će privući i turiste iz drugih gradova naše zemlje ali i iz regiona. Osluškujemo vaše želje i trudimo se da što veći broj njih ispunimo, nikada svi ne mogu biti zadovoljni, uvijek ima zamjerki, neko bi to na jedan način, neko na drugi, neko na treći način, ali ono najbitnije što moramo shvatiti jeste da čarolija je u nama samima, stanuje tu u našem srcu.

Tokom cijele godine, a posebno za vrijeme praznika budite sa onima koje volite, posetite one koje dugo niste! Hajde da se smijemo, radujemo svakom novom danu jer je poklon, božiji dar.

Hajde da mijenjamo sami sebe na bolje, ne druge, već sami sebe, lako je tražiti tuđe greške, nedostatke, kritikovati, hajde da za promjenu vidimo šta je to što je lijepo, šta je pohvalno, jer samo tako bićemo srećniji i sami sobom zadovoljniji.

Danas ću vam otkriti naše izvođače za doček Nove godine, Dana Republike i Srpske nove godine i to kroz šaljivo-pjevljive zagonetke koje ćete vi pogađati.

Muzičke zagonetke će biti objavljene u 15h, 17h i 19h, prvo dvoje sugrađana koji odgovore tačno na postavljenu zagonetku vodim na nagradnu prazničnu večeru.  Sutra svečano i premijerno objavljujemo kompletan program „Zimskog korzoa“.

Čarolija stanuje u nama, nikada to nemojte zaboraviti!

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име