GRADSKA UPRAVA: Oštećena zgrada u centru Grada Bijeljina biće srušena do polovine marta?! (foto, audio)

Datum:

Share post:

U centru Grada Bijeljina, u neposrednoj blizini Gradske uprave, ponono se obrušio dio zgrade u Njegoševoj ulici.

Iako je više puta ukazivano na problem napuštenih objekata u Bijeljini, reakcija nadležnih je izostala, s obzirom da zgrada nije uređena, niti zaštićena na adekvatan način.

OBJEKAT U CENTRU BIJELJINE UGROŽAVA BEZBJEDNOST GRAĐANA

Komunalna policija je odradila svoj dio posla, sporni objekat je ogradila žutom trakom, međutim, dijelovi objekta (cigle) koji otpadaju sa zgrade, padaju na ulicu.

U momentu kada se obrušavala cigla, mlađi školarac je prelazio ulicu, te je kamen pao ispred njega.

PUKOM SREĆOM DJETE NIJE NASTRADALO

Samo pukom srećom dijete, školarac nije povrijeđen, do nekog sljedećeg događaja.

Odgovore vezane za rješavanje problema oštećene zgrade u centru Grada smo zatražili od Građevinske inspekcije i Komunalne policije Grada Bijeljina.

Iz Odjeljenja komunalne policije kažu da je ekipa izašla na lice mjesta, te preduzela mjere iz svoje nadležnosti, odnosno, postavila žutu traku.

“Razmatra se zatvaranje Njegoševe ulice ili postavljanje sigurnog pasaža za pješake. Za trajnije rješavanje problema rušenja zgrade nadležna je Odjeljenje za inspekcijske poslove (građevinska inspekcija) i Odjeljenje za prostorno uređenje Grada Bijeljina”, potvrdili su iz Komunalne policije za portal Dešavanja u Bijeljini.

SUVLASNICI PRIVATNA LICA, GRAD BIJELJINA I SDS RS

Iz Gradske uprave Grada Bijeljina – Odjeljenje za prostorno uređenje, rečeno je da je prema projektu Direkcije za izgradnju i razvoj Grada planirano rušenje devastiranog objekta u centru Grada. Kako je rekao Borjan Maksimović, ovlašćeno lice za potpisivanje akata u Odjeljenju za prostorno uređenje, nadaju se da će do polovine marta objekat biti uklonjen.  

„Objekat se po mojim saznanjima neće sanirati. Komunalna policija je naložila privremenu sanaciju, obzirom da je postupak rušenja objekta trenutno u fazi rješavanja. Mi, kao Grad Bijeljina, smo podnosilac tog zahtjeva po službenoj dužnosti i juče smo dobili od Direkcije za izgradnju i razvoj Grada plan rušenja tog objekta koji je u prilično devastiranom stanju. Mi smo danas pozvali sve suvlasnike (op.a. 6 privatnih lica i 2 privredna subjekta – Grad Bijeljina i SDS RS – GO SDS Bijeljina) na toj građevinskoj parceli da daju izjavu da su saglasni sa rušenjem i uputićemo zahtjev Republičkom zavodu za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa da daju saglasnost i da ih zamolimo za hitno rješavanje. Nadam se da ćemo do kraja mjeseca završiti i izdati rješenje o rušenju“, rekao je Maksimović za Dešavanja u Bijeljini.

Regulacionim planom iz 2019.godine, na mjestu gdje se danas nalazi ovaj objekat, planirana je izgradnja stambeno poslovnog objekta.

Borjan Maksimović, ovlašćeno lice za potpisivanje akata u Odjeljenju za prostorno uređenje

ZAŠTO ĆUTI GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA GRADA BIJELJINA?

Nadležni inspektor, iz Odsjeka za inspekcijski nadzor u oblasti građevinarstva i zaštite životne sredine Grada Bijeljina nije odgovorio na upit novinara portala Dešavanja u Bijeljini.

“DONIRATI“ ZAŠTITNE ŠLJEMOVE ZA RADI BEZBJEDNOSTI GRAĐANA

Očigledno, građanima Bijeljine preostaje da prelaze na drugu stranu ulice i u širokom luku izbjegavaju trotoar i ulicu gdje se nalazi objekat na kojem se svakodnevno vide posljedice nemara nadleženih i odgovornih prema ovom objektu, dok se ne riješi pitanje rušenja zgrade.

Zbog loše komunikacije na relaciji Gradonačelnik – skupštinska većina, vrlo često možemo čuti da nedostaju novčana sredstva za održavanje infrastrukture, rasvjete i sl.

Nadamo se da će se za rušenje objekta pronaći sredstva, za dobrobit svih građana Bijeljine. Ako ipak sredstava ne bude, jeftinija varijanta bi bila da Gradonačelnik, zajedno sa skupštinskom većinom, svim građanima doniraju šljemovi za zaštitu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...