Okružni privredni sud u Bijeljini donio je presudu da grad Bijeljina mora da isplati potraživanih 408.000 KM Banji “Dvorovi” sa zateznom kamatom, pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Ovim povodom, direktor Banje Dvorovi rekao je da od zbog ovoga ne treba „likovati“.

„Nemam običaj da komentarišem sudske presude, ali, što se ove tiče, dobro je da sve ide u pozitivnom pravcu, imajući u vidu da je to bila obaveza Grada koja nije bila izmirena na vrijeme i bili smo prinuđeni da putem tužbe ostvarimo tvoja potraživanja. Grad ima pravo na žalbu, ali smatram da bi trebala biti ispoštovana prva presuda, kako se žalbom i daljim procesima ne bi stvarali veći troškovi koji bi išli na teret Grada i poreskih obveznika“, rekao je za Zekić za portal Dešavanja u Bijeljini.

PRESUDA: Grad Bijeljina dužan da Banji “Dvorovi” isplati 408.000 KM (foto)

Kako kaže, ukoliko se neispoštuje odluka Suda, račun će biti blokiran i sve će biti naplaćeno prinudnom naplatom, ali se on nada da do toga neće doći.

Podsjećamo, Grad je kao tuženi dužan da po osnovu naknade štete koja se odnosi na obavezu plaćanja kamate od decembra 2022. godine do septembra prošle godine isplati 11.953 KM, kao i da tužiocu nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 22.249 KM, sa zakonskom zateznom kamatom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име