PRESUDA: Grad Bijeljina dužan da Banji “Dvorovi” isplati 408.000 KM (foto)

Datum:

Share post:

Okružni privredni sud u Bijeljini donio je presudu da grad Bijeljina mora da isplati potraživanih 408.000 KM banji „Dvorovi“ sa zateznom kamatom, pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

„Izvedeni dokaz vještačenjem po vještaku ekonomske struke nesumnjivo potvrđuje da tuženi ima neutrošena sredstva iz kojih je mogao isplatiti obaveze prema tužiocu, ali tuženi to nije učinio svjesno kršeći odluku o rebalansu, odnosno izvršenju budžeta“, navodi se u obrazloženju presude.

Grad je kao tuženi dužan da po osnovu naknade štete koja se odnosi na obavezu plaćanja kamate od decembra 2022. godine do septembra prošle godine isplati 11.953 KM, kao i da tužiocu nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 22.249 KM, sa zakonskom zateznom kamatom.

Kako se navodi, grad Bijeljina obavezao se da će banji „Dvorovi“ isplatiti sredstva za izmirenje duga prema Poreskoj upravi Republike Srpske u iznosu od 408.000 KM, ali ta sredstva nikada nisu isplaćena, iako se tužilac četiri puta obraćao tuženom sa zahtjevima za doznačavanje sredstva kako bi se izbjegla blokada računa Banje.

Uvidom u sprovedene dokaze navodi se da je rebalansom budžeta Bijeljine planiran izdatak od 408.000 KM za banju „Dvorovi“ s ciljem izmirenja poreskog duga, kao i da je naredbodavac i odgovorna osoba za izvršenje budžeta u cjelini gradonačelnik, čijim je nepostupanjem uskraćena ova doznaka, a novac namijenjen banji u cijelosti realociran.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nemanja Gruban, odbornik u Skupštini Prijedora, pristupio Selaku i SPS

Nemanja Gruban, odbornik u Skupštini Prijedora, pristupio SPS-u Nakon razgovora sa Goranom Selakom, predsjednikom Socijalističke partije Srpske, ovoj partiji...

Iran, uprkos napadu Izraela, na pragu da NAPRAVI NUKLEARNU BOMBU

Međusobni napadi Izraela i Irana još jednom su bacili svjetlo na činjenicu da ovaj sukob može da se...

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...