Iz komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ u Šamcu ističu da je zbog ekstremne vrućine povećana potrošnja vode, te da će biti uloženi maksimalni napori da ne bude restrikcija.
Iz ovog preduzeća su apelovali da stanovnici prijave svaki kvar koji uoče i da izmiruju svoje obaveze.
Direktor šamačkog komunalnog preduzeća Mihailo Đurđević rekao je da je potrošnja vode u predvečernjim časovima 70 litara u sekundi, a maksimalan protok koji mogu poslati u mrežu je 85 litara.
„Na izvorištu gdje imamo tri bunara trenutno neprekidno rade dva bunara, treći je u rezervi, a ono što zabrinjava jeste to da pada nivo podzemnih voda. Kapacitet dvije pumpe bio je 75 litara, sada je 65, znači za 10 litara je manji dotok do bunara. To je ono čega se plašim, pogotovo ako ovaj sušni period potraje“, naveo je Đurđević.
On je rekao da razumije da se stanovništvo mora rashladiti, ali da je obaveza da im se ukaže na trenutno stanje.
„U ovom i sljedećem mjesecu 100 odsto ćemo povećati potrošnju električne energije, a mi to moramo da izmirimo i platimo“, napomenuo je Đurđević.
On je istakao da su u mjesnim zajednicama u Lugovima, Novom Selu i Gornjoj Slatini novosagrađeni bunari na 120 metara dubine i da nema problema u snabdijevanju vodom.
„Učinićemo sve da ne bude restrikcija vode, bdijemo nad pumpama i izvorištima“, rekao je Đurđević.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име