Završena izgradnja vodovodne mreže u Gornjoj Slatini kod Šamca (foto)

Datum:

Share post:

U Gornjoj Slatini je puštena u rad novoizgrađena vodovodna mreža, čime je za mještane ove mjesne zajednice obezijeđeno snabdjevanje zdravom i pitkom vodom.Izgradnja vodovodne mreže u dužini od 25 kilometara na koju je priključeno 240 domaćinstava trajala je nepunih šest mjeseci, a radove je izvodilo KP “Vodovod i kanalizacija” a.d. Šamac.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje vodovodne mreže je oko 740.000 KM, a finansiran je zajedničkim učešćem mještana, sredstvima iz budžeta opštine Šamac i učešćem opštine Šamac u MEG projektu.

Obraćajući se prisutnima, načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević je rekao da je ovo jedan od najznačajnijih projekata na području opštine Šamac,obzirom da je ovo jedna od najvećih Mjesnih zajednica, te da se bez građana ovaj projekat ne bi mogao realizovati.

“Ovo je peta mjesna zajednica po redu, poslije Zasavice, Novog Sela, Lugova i Kruškovog Polja u kojoj je postavljena vodovodna mreža i priključena na gradski vodovod u protekle dvije godine. Novoizgrađeni bunar je nešto što će ostati budućim pokolonjema koji žive, ne samo u Gornjoj Slatini nego i okolini”, kaže Milićević

“Siguran sam da će Opštinska uprava uz podršku međunarodnih organizacija kroz realizaciju projekata nastaviti radove na proširenju vodovodne mreže i u drugim mjesnim zajednicama, a očekujem konačno podršku i viših nivoa vlasti.”, kaže Milićević zahvaljujući se lokalnom preduzeću KP “Vodovod i kanalizacija” koje je u rekordnom roku sa svojim kapacitetima uz izvođače koji su učestovali realizovalo ovaj veliki projekat.

Direktor preduzeća KP ”Vodovod i kanalizacija” Mihajlo Đurđević istakao je da je postavljena nova vodovodna mreža u dužini od 25 kilometara od čega je 12 kilometara glavne mreže , sokaka i sporednih puteva oko sedam kilometara i više od sedam kilometara lokalnih priključaka.

“Urađen je ogroman posao, najveći poduhvat što se tiče ovog našeg preduzeća je taj da je ono uradilo sve vodoinstalaterske poslove. Radove smo počeli prije šest mjeseci,a radovi su trajali oko 130 radnih dana u okviru kojih smo završili kompletan posao”kaže “Đurđević dodajući da je projekat značajan za sve buduće generacije.

Petar Ilišković predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Gornja Slatina ističe da su u Savjetu mjesne zajednice zajedno sa mještanima neizmjerno zahvalni Opštinskoj upravi i komunalnom preduzeću “Vodovod i Kanalizacija” na ovom grandioznom projektu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Uspješno izvedena pokazna vježba “Spasavanje 24 – Bratunac” (foto)

U Bratuncu je juče uspješno izvedena pokazna vježba „Spasavanje 24 - Bratunac“, koju je Republička uprava civilne zaštite...

DODIK NAKON SASTANKA SA BLANAROM “BiH u EU može samo bez Šmita i stranih sudija” (foto)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajem Blanarom da je...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

Dvanaest beba rođeno je u Banjaluci, po četiri u Bijeljini i Gradišci, u Zvorniku tri, po dvije u...

VRIJEME DANAS toplo i promjenljivo oblačno

Ujutru i prepodne umereno do pretežno oblačno, oko reka i po kotlinama ponegde magla. Na jugu i krajnjem...