Prijetnje, ucjene i nasilje postali su osnova politike Vašingtona i Brisela prema onima koji nisu spremni da im se slijepo povinuju, izjavio je predsjednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

„Еvropska politika je zatrovana atmosferom mržnje, prožeta je kultom nasilja prema onima koji brane nezavisan stav koji se ne poklapa sa neokolonijalnim interesima zapadnih elita, predvođenim SAD. U Еvropi je postala svakidašnjica hajka Brisela i Vašingtona protiv svih koji nisu spremni da im se slijepo potčinjavaju. Primjera ima dovoljno: Mađarska, Gruzija, Slovačka, Srbija, Republika Srpska. Dolazi do direktnog nasilja“, napisao je Volodin na Telegramu.

Takođe je spomenuo diskusije slovačkih poslanika o tome da američki liberalni mediji namjerno ignorišu činjenicu da je terorista, koji je izveo atentat na slovačkog premijera Roberta Fica, proukrajinski politički fanatik.

„Vašington širi laži, pokušavajući da sakrije da političko nasilje sprovode njegovi aktivisti“, napisao je Volodin.

On je pozvao da se istraži svaki slučaj ucjene, prijetnje ili nasilja sa Zapada i da krivci budu pozvani na odgovornost.

Istakao je da ta situacija nije jedinstven slučaj, te je podsjetio na nedavnu situaciju kada je jedan od evropskih komesara zastrašivao premijera Gruzije nizom mjera u slučaju nadglasavanja veta o zakonu o stranim agentima, podsjećajući ga na to kako je prošao Fico.

„Prijetnje, ucjene i nasilje postali su osnova politike Vašingtona i Brisela. To ne treba shvatati olako, ograničavajući se samo na razgovore i izjave. Svaki slučaj treba da se istraži, a krivci da odgovaraju“, zaključio je Volodin.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име