Zahvalnost Slovačke predsjednice: Pismo Dječjoj ambasadi „Međaši“, uz poruku – da zajedno mijenjamo svijet na bolje

Datum:

Share post:

Predsjednica Republike Slovačke, Zuzana Čaputova poslala je pismo Dječjoj ambasadi „Međaši“ i maloj ambasadorki Mišel Mišković.

Ona se humanitarnoj organizaciji koja deluje više od tri decenije, zahvaljuje od srca na dobijenom visokom uzdarju „Zlatna dečja stolica“, koje je primio ambasador te zemlje u BiH.

Čaputova ističe da se zahvaljuje i za „sve što Dječja ambasada radi u interesu najmlađih naraštaja, ne samo u BiH“.

– Vaše interesovanje za svijet oko sebe i trud za njegovo poboljšanje pozitivan je primer mladima u cijelom svijetu – napisala je predsjednica Slovačke, koja je upoznata da dječja ambasada „Međaši“ ima velike zasluge, pored ostalog, za evakuaciju 50 hiljada djece i majki na samom početku rata iz Sarajeva i Mostara, a da, danas, brine brigu o pravima djeteta, kroz rad Dječjeg suda, humanitarne aktgivnosti, borbu da se formira Alimentacioni fond u zemljama gdje ga nema i da policija ne hapsi pred roditeljima. Veoma mi je stalo do toga da vašim i budućim mladim generacijama zagovaramo iste vrijednosti. Moja želja je da se zajedno trudimo i mijenjamo stvari na bolje, u smislu da svijet kojem ćete i u budućnosti pripadati bude onaj u kom ćete vi donositi odluke i da ne bude svijet nesavladivih izazova i nerješivih problema koje nasledite od naše generacije.

Po riječima predsjednice Slovačke DA „Međaši“, „svima ukazuje na to koliko ima smisla za pravdu i spremnost za pružanje ruku pomoći onima kojima je potrebna“. Osim što je pohvalila dosadašnji rad, predsjednica ih je oskololila da istraju u radu i da pružanje pomoći djeci ostane za njih životna misija.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Bijeljini, koju pohađa Mišel, tim povodom organizovana je mala svečanost. Đacima i nastavnicima rukovodstvo škole je predočilo pismo, koje je dobila ova vrijedna i marljiva učenica i važna aktivistkinja DA „Međaši“. To će, kako je rečeno, ući u anale škole da njenom đaku tako lepo piše šefica jedne države, što do sada nije bilo zabilježeno.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Udruženje medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina Lopare i Ugljevik predavanjima učenicima i studentima obilježava Međunarodni dan sestrinstva (foto, video)

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva koji se svake godine obilježava 12.maja, a u susret istom Udruženje medicinskih sestara i...

STANIŠIĆ: ’’Otvorena vrata’’ za konsultacije u vezi sa isplatama subvencija za đačke karte osnovaca i srednjoškolaca

Gradska uprava Grada Bijeljina organizuje ’’Otvorena vrata’’ za konsultacije u vezi sa isplatama subvencija za đačke karte osnovaca...

CIK ODLUČILA: Lokalni izbori u BiH odžaće se 6. oktobra

CIK ODLUČILA Lokalni izbori u BiH odžaće se 6. oktobra Centralna izborna komisija BiH danas je donijela jednoglasnu odluku...

Semberski poljoprivrednici očekuju dobre prinose

Radovi na semberskim njivama u punom su jeku. Kao najveća „fabrika pod vedrim nebom“ i ovu sezonu dočekuje...