Za sanaciju krovova na zgradama u opštini Šamac potrebno 420.000 КМ

Datum:

Share post:

Za sanaciju krovova stambenih zgrada oštećenih u nevremenu na području opštine Šamac potrebno je 420.000 KM, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić.

Ona je navela da je ukupna procjenjena šteta od nevremena koje je u julu pogodilo područje opštine Šamac 10 miliona KM, a najveću je pretrpjelo 17 stambenih zgrada u kojima je oko 600 stanova.

Mihaljčićeva je podsjetila da je Skupština opština Šamac donijela zaključak da opština iz budžeta sufinansira sanaciju krovova na oštećenim objektima u iznosu od 30 odsto, što ukupno iznosi 100.000 KM, koji će biti uplaćeni na račune zajednica etažnih vlasnika.

Ona je napomenula da su sanirane četiri krovne konstrukcije na zgradama i da je u toku sanacija krova na šest zgrada, dok sedam zajednica etažnih vlasnika čeka izvođače radova.

„Rukovodstvo opštine je odmah nakon nevremena održalo sastanak sa predstavnicima zajednica etažnih vlasnika koje je obavijestilo da će opština učestovati u sanaciji štete i da je njihova dužnost da dostave predračun“, rekla je Mihaljčićeva, te dodala da su nakon dostavljenih predračuna ustanovili da je šteta na krovovima zgrada oko 420.000 KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Biljana Lukić izabrana za predsjednicu Aktiva žena SDS RS, zamjenica Mladenka Pandurević

Na danas održanom Saboru Aktiva žena Srpske demokratske stranke u Doboju Biljana Lukić iz Kotor Varoši je izabrana...

Utakmice bijeljinskog Radnika među najgledanijim u Prvoj ligi Srpske

OMARSKA NAJGLEDANIJA U LIGI, PRATI IH RADNIK, SLOBODU GLEDALO NAJMANJE LJUDI FK Omarrska najgledaniji je klub u Prvoj ligi...

Anđela iz Ugljevika POBIJEDILA LEUKEMIJU

Osamnaestogodišnja Anđela Tanacković iz Ugljevika, koja je pobijedila leukemiju, svoju inspirativnu priču podijelila je sa novinarima u želji...

Futsaleri bijeljinskog Radnika nadigrali Borac

Futsaleri bijeljinskog Radnika savladali su banjalučkog Borca u 8. kolu Premijer lige BiH na gostovanju u Banjaluci 6:3. U...