Za obnovu 10 škola oštećenih u nevremenu više od 600.000 maraka iz budžeta RS – među njima i dvije škole iz Bijeljine

Datum:

Share post:

Za obnovu škola koje su oštećene tokom posljednje vremenske nepogode u Srpskoj, iz budžeta RS odobreno je 635.380 КM, potvrdili su iz Ministarstva prosvjete i kulture RS za naš portal.

Riječ je o deset osnovnih i srednjih škola iz šest opština, a to su: osnovne škole „Gornja Slatina“, „Šamac“, “Srbija” i SŠC „Nikola Tesla“ iz Šamca, OŠ „Vuk S. Кaradžić“ Кozarska Dubica, OŠ „Nemanja Vlatković“ Šipovo, OŠ „Vuk Кaradžić“ Jezero, OŠ „Sveti Sava“ Brod, OŠ „Stevan Nemanja“ i Poljoprivredna i medicinska škola iz Bijeljine.

Odluku o pomoći školama Vlada je donijela prošle sedmice prvo za osam objekata, a u međuvremenu je broj povećan za još dva.

– Finansijska sredstva su odobrena i na raspolaganju su školama u skladu sa procijenjenim iznosima, a  koji su dostavljeni od strane rukovodstva deset osnovnih i srednjih škola. Ministarstvo prosvjete i kulture će izvršiti sva potrebna plaćanja po dostavljenim fakturama od navedenih osnovnih i srednjih škola – precizirali su iz ministarstva.

Poručili su i da od direktora očekuju da završe sve procedure kako bi sanacija bila što prije završena, odnosno najkasnije do početka nove školske godine.

Međutim, ne dijele svi direktori ovaj optimizam jer radovi još nisu ni počeli.

– Mi nismo u prvom krugu prošli, dobili smo to rješenje prekjuče i tek sada zovemo građevinske firme, još ništa ne znamo. Pokušaćemo kontaktirati izvođače koji su gradili školu prije par godina, treba raspisati i javni poziv. Ja bih voljela da radovi krenu sutra, ali treba ispoštovati svu proceduru – rekla je direktorka šamačke škole “Srbija” Radenka Mirosavljević.

Ona precizira da je šteta na sali za fizičko i pomoćnom objektu ove škole procijenjena na 10.800 maraka.

– Sala je tokom nevremena tri puta poplavila. Voda je i iz poda izlazila, morali smo čak struju isključiti zbog instalacija. Nastava se može izvoditi, ali plašimo se novih nepogoda i poplava. Za sanaciju sale planirano je 2.100 KM, jer se moraju skidati limeni krov i ploče, a ostatak novca je za pomoćni objekat gdje držimo aparate i ugalj – precizira Mirosavljevićeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ministar Minić u Bijeljini sa predsjednikom i članovima Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije i Majevice“ (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Savo Minić, danas je prisustvovao sastanku sa semberskim poljoprivrednicima i predsjednikom Udruženja poljoprivrednika...

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...