Za koje djelatnosti u Srpskoj nisu potrebne fiskalne kase

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu o djelatnostima za čije obavljanje ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko elektronskog fiskalnog uređaja.

Djelatnosti za čije obavljanje ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko elektronskog fiskalnog uređaja su vazduhoplovni prevoz putnika, u dijelu koji se odnosi na međunarodni saobraćaj, pružanje bankarskih usluga i usluga osiguranja, osim djelatnosti mjenjačnica, djelatnosti advokata koji su članovi Advokatske komore Republike Srpske.

Takođe, to su i djelatnosti kockanja i klađenja koje su obuhvaćene Računarskim sistemom Ministarstva finansija i na taj način se evidentira njihov promet i vrši nadzor, kao i djelatnosti vjerskih organizacija.

Obaveza evidentiranja prometa preko elektronskog fiskalnog uređaja ne postoji ni za djelatnost prodaje poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na sopstvenim porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima direktno krajnjem potrošaču u proizvodnim objektima seoskih i porodičnih gazdinstava, te prodaja sopstvenih poljoprivrednih proizvoda na tezgama na tržnicama, na tezgama van tržnica i otvorenim prostorima.

Oslobađanja u uredbi se odnose samo za one djelatnosti kod kojih je način njihovog obavljanja specifičan, te je veoma teško provesti evidentiranje putem novih fiskalnih uređaja, što ne znači da u ovom oblastima ne postoji obaveza izdavanja računa definisanih materijalnim propisima i evidentiranja svih prihoda u poreskom smislu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK NAKON SASTANKA SA BLANAROM “BiH u EU može samo bez Šmita i stranih sudija” (foto)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajem Blanarom da je...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

Dvanaest beba rođeno je u Banjaluci, po četiri u Bijeljini i Gradišci, u Zvorniku tri, po dvije u...

VRIJEME DANAS toplo i promjenljivo oblačno

Ujutru i prepodne umereno do pretežno oblačno, oko reka i po kotlinama ponegde magla. Na jugu i krajnjem...

Provozao avion ulicama Bukurešta (foto,video)

Rumun kupio avion za 36.000 evra, evo šta će uraditi s njim "Grdosija" će biti pretvorena u dom novog...