YouTube, u vlasništvu Googlea, uspješno je zatvorio popularnu aplikaciju YouTube Vanced 2022. godine kako bi podstakao korisnike da pređu na YouTube Premium za iskustvo bez reklama.

Godinu dana kasnije, platforma je objavila rat ad blokerima, testirajući funkciju njihovog blokiranja.

Krajem 2023. godine, korisnici su prijavili nemogućnost reprodukcije video snimaka ako je detektovan ad bloker, uz sistem „tri prekršaja“ gdje su blokatori reklama dozvoljeni za tri videa prije nego što reprodukcija postane nedostupna.

U januaru 2024. godine, YouTube je testirao usporavanje vremena učitavanja video snimaka za korisnike sa ad blokerima. Sada, u okviru novog testa, korisnici sa ad blokerima prijavljuju da se video snimci odmah preskaču do kraja prilikom reprodukcije. Prema informacijama sa 9to5Google, reprodukcija se vraća u normalu kada je ad bloker onemogućen.

Na Reddit-u, neki korisnici su prijavili da nema zvuka u YouTube video snimcima kada koriste ad bloker, dok drugi kažu da se njihovi video snimci zaglavljuju pri učitavanju. Problemi nestaju kada se ad bloker onemogući. 

„Nema zvuka kada koristim ad bloker na YT. Možete podesiti klizač za glasnoću na sekundu, a onda ponovo postane nema“, napisao je korisnik freemanhl2 na Reddit thread-u i očigledno nije jedini sa ovim problemom, piše Android Police, prenosi PC Press.

YouTube ostaje posvećen modelu prihoda od reklama i želi da osigura da je jedini način da ne vidite reklame prelazak na Premium članstvo. Međutim, uporni korisnici su pronašli načine da zaobiđu ove mjere. Neki korisnici na pomenutom Reddit thread-u navode da dodaci kao što je uBlock Origin i dalje funkcionišu, dok su drugi koristili plugin-ove poput Ad Speedup koji automatski ubrzavaju reklame na YouTube-u do 16x.

Alternativno, korisnici su otkrili da korišćenje VPN-a i podešavanje lokacije na Albaniju omogućava izbegavanje YouTube reklama. Vjerovatno je to zbog toga što Google-ova platforma za reklame još uvijek ne podržava albanski jezik. Ovaj propust navodno funkcioniše i na mobilnim uređajima i na desktopu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: PC press

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име