Windows 12 stiže za dvije godine?

Datum:

Share post:

​Microsoft je (izgleda) promijenio svoje planove po pitanju unaprjeđenja operativnog sistema.

Nedavno se obavezao da će na godišnjem nivou predstavljati nove funkcionalnosti u Windows-u, a sada razmišlja da značajne update-ove (nove verzije OS-a) objavljuje svake tri godine, zajedno sa nekoliko manjih ciklusa dodavanja novih funkcija u periodu između toga, prenosi PC Press.

Ranije je kompanija imala plan da dvaput godišnje objavi veliki update, kako bi se brže rješavali problemi i ispravljali uočeni bagovi. Promjena na godišnji plan update-a olakšaće posao IT odjeljenjima u kompanijama, a istovremeno će obezbjediti i konstantno dodavanje novih opcija u postojeću verziju Windows-a.

Izdavanjem nove verzije OS-a na svake tri godine, Microsoft će dobiti više vremena da ih istestira, prije nego što u javnost pusti verzije koje u sebi imaju greške. Prema ovome, nova verzija Windows-a bi trebala da se pojavi 2024. godine (tri godine nakon Windows-a 11). Drugim riječima, OS sa kodnim imenom Sun Valley 3 nećemo dobiti sljedeće godine, kako se ranije očekivalo.

TESTNA REKLAMA

Za uzvrat, Microsoft će povećati broj izdavanja novih funkcija (ili kako to u internoj komunikaciji zovu, „momenata“). Jedan od tih „momenata“ već se desio ove godine, kada je Weather widget prebačen u Taskbar. Glavne promjene počeće sa Windows 11 version 22H2, ili Sun Valley 2 verzijom, u kojoj će se pojaviti neke nove funkcije. One će biti dostupne na svakih nekoliko mjeseci, počev od 2023. godine.

Za sada nije jasno da li će ove promjene biti vezane samo za Windows 11, ili će se odnositi i na Windows 10.

Microsoft za sada nije potvrdio, niti opovrgao ove tvrdnje. Međutim, u februaru su objavili da traže nove načine za objavu novih funkcija u Windows-u, pa bi ovo moglo da bude ta promjena koju su željeli.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...