VUKOMANOVIĆ: PDP će ponovo tražiti ukidanje „bijelog hljeba“

Datum:

Share post:

– To što je većina profesionalnih narodnih poslanika iskoristila pravo na „bijeli hljeb“ samo je još jednom pokazalo koliko oni koji su birani kao predstavnici građana nemaju svijesti o životu građana Republike Srpske. Baš u vrijeme kada poskupljuju brojne životne namirnice i u vrijeme kada se građani odriču hljeba zbog njegove cijene, poslanici se bijelog hljeba ne odriču: nekima bijeli hljeb od 2.800 KM, dok neki nemaju ni za kiflu – rekla je Tanja Vukomanović, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Vukomanovićeva kaže da će bez imalo osjećaja odgovornosti 20 poslanika primati platu i nakon završenog mandata, platu koja ide iz budžeta građana Republike Srpske.

– Da bahatost prelazi sve granice pokazuje i izbor četvrtog potpredsjednika skupštine, koji će nas, u sred krize, dodatno koštati preko 250.000 KM. I tako, dok građani stoje u redu ispred javnih kuhinja, političari su stali u red za bijeli hljeb, svoj hljeb bez motike. Nažalost, i ovaj primjer pokazao je da ne možemo računati na svijest političara i njihovu solidarnost čak i u teškim vremenima, te da se ova oblast mora regulisati zakonom. Činjenica je da dok god postoji privilegija zvana „bijeli hljeb“ neko od poslanika će je iskoriti i zato je jedino rješenje da ona bude ukinuta – kaže Vukomanovićeva, ističući da će PDP će ponovo predložiti ukidanje „bijelog hljeba“.

– Nadam se da će ovaj prijedlog biti podržan, jer je u ovoj krizi to najmanje što poslanici mogu da urade. Da to nije nemoguće pokazuje primjer iz 2017. godine kada je Savjet ministara ukinuo ovu privilegiju na nivou Bosne i Hercegovine, kada je na vlasti bila sadašnja opozicija, uključujući i PDP. Podsjećam da su poslanici PDP-a ranijih godina predlagali da se ova privilegija ukine i na nivou Republike Srpske, ali to nije bilo podržano. S obzirom na posljedice inflacije i krizu u kojoj se nalazimo, nadam se da će kolege narodni poslanici iz ovog sastava podržati ukidanje ovog „hljeba bez motike“, te da ćemo svi zajedno bar malo vratiti nadu građanima i postati saziv koji se unaprijed odrekao svojih privilegija i postao primjer nekim sljedećim sastavima parlamenta – poručuje Vukomanovićeva.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...