Vukanović u NSRS: Taman sam kupio TURSKI RJEČNIK, a sada mi treba i ALBANSKI

Datum:

Share post:

Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražila je danas na početku sjednice obrazloženje zašto je Ministarstvo unutrašnjh poslova RS odustalo od rezervnog sastava policije, o čijem uspostavljanju su pričali tri mjeseca, a zatim, kako kažu, kapitulirali.

Iako je to druga tačka dnevnog reda današnjeg nastavka skupštinskoh zasjedanja, poslanici SDS i PDP nisu dozvolili da počne rasprava o Prijedlogu zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura, ukoliko ne dobiju objašnjenje šta je izmijenjeno u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Poslanik u Klubu SDS Nebojša Vukanović je i obraćanje na ovoj sjednici počeo pozdravom “Merhaba asker!” za kolege iz SNSD i vladajuće koalicije u RS, a zatim ih pozdravio i na albanskom jeziku, aludirajući na poziv Milorada Dodika Hašimu Tačiju za dolazak na Samit procesa saradnje jugoistočne Evrope, 9. jula u Sarajevu.

– Taman sam kupio turski rječnik, a sada mi treba albanski nakon vaših poteza – kazao je Vukanović navodeći da su u vladajućoj stranci u RS “istakli bijelu zastavu”.

TESTNA REKLAMA

Optužio je Dodika i predstavnike SNSD da su “ponizili RS i Narodnu skupštinu”, povlačeći se pred nižerazrednim predstavnicima međunarodne zajednice.

Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić je zatražio jednosatnu pauzu uz zahtjev da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o policiji i unutrašnjim poslovima skine s dnevnog reda, jer se povlačenjem članova o rezervnom sastavu policije značajno mijenja.

Pita i šta se suštinski mijenja, ako se samo naziv Jednice MUP RS za podršku preimenuje u žandarmeriju.

I poslanik PDP Draško Stanivuković je ukazivao da poslanici ne mogu raspravljati o zakonu iz kojeg je MUP RS- povukao određene članove, a oni ne znaju o čemu se konkretno radi.

Izvor: srpskainfo.com/N1

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...