VUČIĆ: Srbijo, srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas fotografiju srpske zastave i čestitao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji Srbija i Republika Srpska obilježavaju kao zajednički praznik.

Srbijo, srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – napisano je na fotografiji srpske zastave, koju je Vučić objavio na Instagram nalogu.

 

Vučić je čestitku građanima Srbije povodom praznika uputio i sinoć iz Budimpešte.

– Moramo da slavimo našu zastavu, našu crveno-plavo-bijelu trobojku, naše pretke koji su nam ostavili otadžbinu, kako bismo umjeli da cijenimo budućnost naših potomaka, zbog kojih sve radimo – rekao je predsjednik Srbije.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće obilježen danas centralnom manifestacijom u Nišu, kojoj će, kako je najavljeno, prisustvovati i predsjednik Vučić, piše Blic.

Praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obilježava se na dan kada je 1918. godine probijen Solunski front, a na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obilježavanju ovog datuma.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NEŠKOVIĆ: Za SNSD važniji je Zakon o vinu i Izvršni komitet SNSD, nego Zakon o PDV i zaključci NSRS

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u prvom čitanju nije usvojio izmjene Zakona o PDV-u kojim se...

ARLOV: Zahvalnost OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bijeljine za donaciju više od 5.000 KM

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" iz Bijeljine za...

MINISTAR EGIĆ: Ispoštovali smo sve zahtjeve boraca – radimo na povećanju invalidnina

Vlada Republike Srpske je uspjela da ispoštuje sve zahtjeve boračke populacije, rekao je minstar rada i boračko-invalidske zaštite...

BORENOVIĆ TRIVIĆEVOJ: Ništa ne bi postigla da nije bilo mene i partije

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio je nekadašnjoj partijskoj koleginici Јeleni Trivić da "ništa ne bi postigla da nije...