VUČIĆ: Srbija u sred geopolitičkog vrtloga, pritisnuta snažnije nego ikad

Datum:

Share post:

„Dovode nas u situaciju da nemamo kud, ali ćemo se u narednim danima i nedeljama boriti svim političkim sredstvima da sačuvamo obraz i ugled Srbije“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas na svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene Kobre, u kasarni „Vasa Čarapić“, da se naša zemlja nalazi u sred geopolitičkog vrtloga, ni kriva ni dužna, a pritisnuta snažnije nego ikada od mogih koji bi da joj komadaju teritoriju, do onih koji bi da za sve svoje greške krivca pronađu u Srbiji i tako se pred nekim drugim opravdaju.

Vučić je rekao danas da će se u narednim danima i nedeljama boriti svim političkim sredstvima da se sačuva obraz i ugled Srbije, da se odbrane interesi Srbije i da se kao mala zemlja suprotstavimo najmoćnijima u svetu. 

„Greše svi iz sveta koji misle da je nekoga moguće dugo progoniti, a da on posle izbegavanja, sklanjanja od sopstvenih problema u jednom trenutku ne razmisli i ne kaže sebi vreme je da se suočimo sa svima vama i da kažemo da dalje nemamo gde, jer nas bukvalno dovodite u situaciju da budemo u uglu i da jedino što možemo jeste da čuvamo otadžbinu Srbiju“, rekao je Vučić na svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene Kobre, u kasarni „Vasa Čarapić“.

Prema njegovim rečima, neuslovne zgrade za „Kobre“ će uskoro biti zamenjene novim domom za vojnike koje su vojnici tražili i koje će posle 46 godina, posle 1978. godine dobiti. 

„Plate vojnika u našoj zemlji biće samo veće. Moći ćete da izdržavate svoje porodice, moći ćete da im garantujete sigurnost, ali ono što se od vas traži je više od svega u odnosu i od svakoga u svakom drugom pozivu“, rekao je on.

Dodao je da to znači da na svaki poziv otadžbine odgovore sa „da“ i da nema „teško“, jer tu reč, kako je rekao, neće da čuje. 

„Baš kako je to izgovarao veliki vojvoda Živojin Mišić. I hoću da kažem građanima Srbije da je ovo jedinica, imali smo divnih jedinica sa odzivom 96 98, 99 odsto ali da smo u decembru 2022. godine kada smo očekivali napad na naš narod, na Kosovu i Metohiju, jedina jedinica koja se 100 odsto odazvala jesu ‘Kobre“. I gde su i oni momci koji mene obezbeđuju na dnevnom nivou iz civilnih odela, iz svakodnevnih vojnih uniformi i iz toga sekunda obukli svi ratne vojne uniforme“, rekao je on.

On je im je zahvalio na tome što im nikada nije bilo teško, da prvi u redu budu u odbrani otadžbine i da svoje živote stave na raspolaganje otadžbine. 

„Daćemo sve od sebe, da to ne morate da činite u budućnosti. Ali vi dobro znate kakav vam je poziv i znate šta vam je činiti ukoliko vas otadžbina pozove“, rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio Kobrama na tome što sa velikom odgovornošću i ozbiljnošću rade svoj posao.

„Hoću da vas zamolim da uvek budete na raspolaganju svojoj Srbiji, vašoj jedinoj otadžbini. Čestitam vam vojnu zastavu, sa ponosom je nosite i nikad je nikome u ruke ne predajte“, rekao je Vučić.

Naveo je da će šal, odnosno malu zastavu, a na kojoj piše odred vojne policije Kobre, nositi sa ponosom na svakom mestu od Strazbura, Brisela, ponoseći se najlepšom crveno-plavo-belom trobojkom, koju, kako je rekao, niko nikada neće moći da oduzme Srbiji i koju nikome neće dati.

 „Kao što im nećemo dati, da srpski narod okarakterišu kao najgori narod na svetu, praveći se pri tom da to nije istina i kako nam u stvari žele dobro i kako čeznu, da se mi pripojimo modernom svetu, ali ipak imamo najtežu moralnu, političku i pravnu kvalifikaciju iza sebe“, naveo je Vučić.

Dodao je da će dati sve od sebe  da se odbrane interesi Srbije i da se kao mala zemlja suprotstavimo najmoćnijima u svetu. 

„Onima koji su nam i juče zamerali, zašto to radimo? To radimo zato što obraz nema cenu, zato što Srbija nije na prodaju, zato što otadžbinu volimo, više od svega. Zato ćemo se suprotstaviti svima vama, koji mislite da imate pravo da nam otadžbinu komadate, koji mislite da imate pravo da menjate istoriju i koji mislite da mnogostradalni srpski narod imate pravo da okarakterišete kao genocidni“, rekao je Vučić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com/tanjug.rs/Foto: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas u 16 časova GLASANJE O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Njemačka ima uvodnu riječ, debati u Njujorku prisustvuje i Aleksandar Vučić

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH...

KMF “RADNIK MD SHOP“: Na finalnu utakmicu u subotu u Bijeljinu dolaze braćа iz Srbije (foto)

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: KMF "Radnik MD Shop" je domaćin u drugoj finalnoj...

SPC i njeni vjernici danas obilježavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu, jednom od 12 velikih...

UGLJEVIK: Danas obilježavanje 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS

U Ugljeviku se danas obilježava 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS: Ugljevičani odaju počast poginulim borcima Ispred...