VUČIĆ: “Srbija ne pristaje na članstvo Prištine u UN”

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će prihvatiti prijedlog pojedinih opozicionih stranaka i uputiti pismo UN i članicama Savjeta bezbjednosti da Srbija ne pristaje da Kosovo postane član UN.

Jasno je da mi nikada nećemo priznati Kosovo. Poslaću ta pisma, pored bezbroj koje sam već poslao. Uradiću i to i poslati pismo i Kini i Rusiji i Americi, rekao je Vučić u Skupštini Srbije tokom diskusije o Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da će se pitanje imovine Srbije na Kosovu i Metohiji teško riješiti, zato što Albanci i međunarodna zajednica imaju neki drugi plan da sve pripadne samoproglašenom Kosovu.

– Od nas traže da sve što je društveno i državno “a priori” pripada Prištini. I ne samo to, oni žele da nama naplate i ratnu odštetu, da smo mi izvršili agresiju na nezavisno Kosovo, ma kako sumanuto zvučalo – rekao je Vučić.

On je naveo da će Albanci dokazivati i “20.000 silovanja”, a kada su tražili da se dodijeli dodatak žrtvama silovanja javilo ih se 184.

– Tražiće i da budemo osuđeni za genocid, kao što je tražila to i BiH – dodao je Vučić, odgovarajući na pitanja poslanika.

Poslanik Miloš Jovanović iz opozicione NDSS je poručio da, ako Srbija sutra preda Kosovo, onda prekosutra otvara niz ozbiljnih geopolitičkih teritorijalnih pitanja u užoj, centralnoj Srbiji, a nakosutra gubi Republiku Srpsku.

Vučić je odgovorio da Srbija pomaže Republiku Srpsku svime što može, da ljudi iz Srpske kažu da su dobili najveću pomoć za vrijeme njegove vlasti, a podsjetio je i da rade sve zajedno od obilježavanja svih nacionalnih praznika, nacionalnih tragedija do nacionalnih uspjeha.

– Radimo na svemu zajedno. Sad gradimo jedan veliki dom zdravlja u jednoj maloj opštini u Republici Srpskoj, u Stanarima – rekao je Vučić.

Skupština će i sutra nastaviti raspravu o Kosovu i Metohiji i Vučićevom izvještaju o toj temi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...