VUČIĆ: Odlučni smo da snažno i zajednički branimo vitalne, nacionalne i državne interese

Datum:

Share post:

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, članovi Svetog sinoda Srpske pravoslavne crkve, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na sastanku u Beogradu izrazili su odlučnost da, zalažući se za mir, snažno i zajednički brane vitalne, nacionalne i državne interese.

“Predsednik Srbije je upoznao Njegovu svetost i arhijereje sa ozbiljnim izazovima i pritiscima sa kojima se susreću naša država i narod na Kosovu i Metohiji”, saopšteno je iz SPC.

Na današnjem sastanku učestvovali su Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, episkopi sremski Vasilije, bački Irinej i zvorničko-tuzlanski Fotije, kao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

“Svi prisutni na sastanku izrazili su odlučnost da zalažući se za mir, snažno i zajednički brane vitalne, nacionalne i državne interese”, navodi se u saopštenju.  

Aleksandar Vučić je istakao da je na sastanku sa patrijarhom srpskim Porfrijem i članovima Svetog Sinoda podijelio zabrinutost zbog svih izazova i pritisaka sa kojima se suočava srpski narod na KiM i srpska država.

– Odlučni smo da snažno i zajednički branimo vitalne, nacionalne i državne interese – napisao je Vučić na Instagram profilu.

Dešavanja u Bijeljini
izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TZ ŽUPANJA U BIJELJINI: Nastojimo obnoviti našu tradiciju i prenijeti je na našu djecu (foto, video)

Na 13. Međunarodnom sajmu turizma i gastrokulture u Bijeljini, izlagači su i prijatelji, gosti iz Turističke zajednice Grada...

Kreativna radionica u ugljevičkoj školi: Čvrsta veza između učenika, roditelja i učitelja

U povodu predstojećeg najvećeg hrišćanskog praznika-Vaskrsa roditelji učenika drugog razreda osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika održali su...

LOPARE I OVE GODINE U „RITMU EVROPE“ (foto)

U Centru za kulturu Lopare održana je audicija za najveći dječiji festival "Ritam Evrope", koji okuplja mlade talentovane...

Srpska za godinu dana „izgubila“ više manjih opština

Već više od 20 godina Republika Srpska ima negativan prirodni priraštaj, a takav trend nastavljen je i u...