Vučić: KRAJ VANREDNOG STANJA stanja u Srbiji u srijedu na Đurđevdan

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će vanredno stanje u Srbiji biti ukinuto u srijedu, 6. maja na Đurđevdan.
 

Ispunjena su oba uslova koja su bila potrebna da bi se donijela odluka o ukidanju vanrednog stanja, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je gostujući na TV Pink rekao da su bila potrebna dva uslova kako bi bilo ukinuto vanredno stanje: Da sedam dana manje od 5 odsto testiranih bude zaraženo i da imamo značajno manje ljudi na respiratorima.

Imamo ispunjen i jedan i drugi uslov, rekao je Vučić.

"Naravno da je ljudima teško što moraju da provode vreme u kući i ne mogu da se bave svim aktivnostima koje upražnjavaju, ali jedini način da sačuvamo roditelje i naše ljude, čak nekada i mlađe od naših roditelja, neretko i od mene. Mislim da smo najvećim delom uspeli", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da će sledeće nedelje biti ukinuto vanredno stanje.

"Sutra će vlada i premijerka, a i ja kao predsednik dobiti obrazloženo mišljenje Ministarstva odbrane, kako to ide po proceduri, zatim ćemo imati zaključak Vlade sa potpisima Ane Brnabić i mojim, zatim idemo u skupštinu na ukidanje vanrednog stanja u sredu, na Đurđevdan. Ako odmah bude u Službenom glasniku, u četvrtak više nemamo policijski čas", rekao je Vučić.

Istakao je da će od tog trenutka sve biti na odgovornosti naših ljudi.

Sa ukidanjem vanrednog stanja ukida se policijski čas, kao i angažman vojske u civilne svrhe. 
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Učenik osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske kod Bijeljine najbolji atletičar regionalnog takmičenja MOI 2024. godine (foto)

Dragan Senić, učenik devetog razreda u Osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš” iz Velike Obarske ostvario je izvanredan uspjeh...

ŽELIMIR NEŠKOVIĆ na Energetskom samitu u Neumu (foto)

U Neumu se od 24. do 26. aprila 2024. godine održava Energetski samit, koji će i ove godine...

PU BIJELJINA: Tokom dvodnevne akcije evidentirano 105 prekršaja

Saopštenje policijske uprave Bijeljina prenosimo u cjelosti: "U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina u periodu od 19.04....

Delegacija Republike Srpske u posjeti Agenciji za vode Kraljevine Holandije (foto)

Predstavnici Javne ustanove „Vode Srpske“ i resornog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske bili su...