VUČIĆ: I Dodik je pod sankcijama, evo ga pored mene, družimo se

Datum:

Share post:

Predsjednik Aleksandar Vučić na pitanje o ulasku u Vladu Srbije Nenada Popovića i Aleksandra Vulina koji su pod američkim sankcijama kaže da vlast bira narod, a ne druge države.

„I Milorad Dodik je pod sankcijama SAD-a. Еvo ga pored mene, družimo se. Jednom nedjeljno popijemo kafu. Šta s tim? To za nas nije lijepa vijest, nadam se da ćemo imati dobre odnose sa američkim partnerima. Nisam srećan zbog njihove reakcije, ali Vladu Srbije biraju građani Srbije. Kad neko uvede sankcije, mi bi trebali da se pokunjimo i kažemo hvala vam što ste nam rekli ko ne može da bude ništa. Predsjednika Dodika je birao narod. Poštujem volju naroda.  Čuo sam i sa druge strane primjedbe da imamo one koji su evrofanatici i koji su za Amerikance. Ali ti bili toliko pristojni da o tome ne govore javno. Važno je da je vlada srpska i da će da provodi interese Srbije“, kaže Vučić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da država koja prihvata da američke sankcije budu kriterijum za sastav vlade, onda bolje da se u potpunosti preda njihovim interesima.

Predsjednik Vučić i predsjednik Dodik osvrnuli su se i na sjednicu Savjeta bezbjednosti na kojoj se obratila srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

„Zamislite sjednica Savjeta bezbjednost, oni ne puštaju Željku Cvijanović da ode jer joj Amerikanci ne daju vizu, a pozovu Šmita i Lagumdžiju“, rekao je Vučić, na šta se nadovezao Dodik:

„Oni su podijelili BiH i priznali realnost. Pozvali su Lagumdžiju da govori kao ambasador bez stavova BiH. Zbog te priče je došlo i do prijedloga Rezolucije o Srebrenici. Nikakvog usaglašavanja u Predsjedništvu BiH, a praksa UN-a je da ne može zemlja bez stava. Ali eto, oni su odlučili da tako rade. Tražićemo smjenu Lagumdžije, ali to nije realno. To zavisi od Predsjedništva BiH koje ima Komšića i Bećirevića. Do sada se to nije ni dešavalo. Praksa u BiH je takva kada se sastane predsjedništva BiH, svaki od njih predlaže ambasadore kako pripada rasporedu. Ovaj put je pripalo da Bošnjaci imaju ambasadora u UN-u. Kada to neko predloži onda se ne spori. Ako počnete da sporite, nikada se ništa ne bi dogovorilo. Ali ta praksa očigledno treba da počne da se mijenja“, rekao je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...

TRIVIĆ: Usvajanjem Rezolucije o Srebrenici stavljena etiketa na čitav srpski narod

Saopštenje za javnost Jelene Trivić predsjednice Narodnog fronta prenosimo u cjelosti: Manjinski broj zemalja odlučio je da uradi ono...