VRTIĆ ”Čika Jova Zmaj” Bijeljina: Druženje sa djecom i roditeljima putem Fejzbuk stranice ”Zmajevo gnijezdo – Čika Jovini vaspitači”

Datum:

Share post:

Usljed vanredne situacije u kome se nalazi RS, a zbog zaštite djece i roditelja od korona virusa, donijeta je odluka da se zabrani rad svih obrazovnih ustanova na teritoriji RS.
 
Da bi ostali u kontaktu sa djecom i roditeljima, vaspitači JU Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, pokrenuli su fejzbuk stranicu „Zmajevo gnijezdo – Čika Jovini vaspitači Bijeljina“.
 
“Obavještavamo Vas da su vaspitači JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ pokrenuli fejzbuk stranicu „Zmajevo gnijezdo – Čika Jovini vaspitači, Bijeljina“, sa ciljem da, u ovim teškim vremenima, održe kontakt sa djecom i roditeljima i da im pomognu u osmišljavanju različitih aktivnosti koje mogu realizovati u porodičnom domu. Namjera nam je da, na jednom mjestu, objedinimo brojne učeće aktivnosti, korisne savjete za roditelje i, prije svega, pružimo priliku roditeljima da sa svima nama podijele crteže svoje djece, fotografije i kratke video zapise aktivnosti djece i cijele porodice”, navedeno je u saopštenju Vrtića “Čika Jova Zmaj”.
 
Kako navode, važno je uspostaviti strukturu i dnevnu rutinu: ustajanje, obroke i odlazak na spavanje u određeno vrijeme, samostalne aktivnosti djece (crtanje, rad u radnim listovima, igra, razgledanje slikovnica, „kućni sportski poligon“, zadatak koji vaspitači daju na fejzbuk stranici), zajednički provedeno vrijeme cijele porodice (društvene igre, čitanje priče pred spavanje) i slično. Dijete traži igru i aktivnosti, naročito u situaciji kada je boravak sa drugarima i na otvorenom uskraćen. Upravo iz tih razloga, želimo podržati roditelje i osnažiti ih.
 
“U danima koji su pred nama važno je da pokažemo odgovornost, ali i da sačuvamo djecu i roditelje i pružimo im podršku, da što lakše prebrode situaciju u kojoj se cijeli svijet našao, sa nadom da ćemo se uskoro vidjeti u našem vrtiću”, poručili su iz Vrtića.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Završen Sajam turizma u Beogradu – Bijeljina pokazala svoje turističke potencijale (foto)

U Beogradu je završem 45. Međunarodni sajam turizma na kojem je po prvi put ove godine Bijeljina imala...

Srpsku očekuje novi rast cijena polovnjaka

Zbog nedostatka novih automobila na tržištu, ali i zbog povećane potražnje za polovnim četvorotočkašima, a manje ponude, porasla...

Poljoprivrednicima u Srpskoj mehanizacija iz Bjelorusije

Tokom zvanične posjete Bjelorusiji, delegacija Republike Srpske, dogovorila je posebnu liniju podsticajnih sredstava poljoprivrednicima za nabavku traktora, mehanizacije...

NESTOROVIĆ: Dodik mi jeste pomogao, ali on nije rasturio pokret!

Predsjednik Srpske Milorad Dodik nam je otvorio oči i ukazao na to kakvi su nam ljudi u stranci,...