Vršilac dužnosti direktora RiTE Ugljevik otpušta djecu poginulih boraca

Datum:

Share post:

Čedomir Stojanović, vršilac dužnosti direktora RiTE Ugljevik, danas je odbio da produži ugovore za deset radnika koji su u tom preduzeću obavljali privremene i povremene poslove. Među tim radnicima ima i djece poginulih boraca, ali i onih koji imaju troje pa i više djece.

Kako saznajemo, to su radnici koji su obavljali teške fizičke i zanatske poslove i to deficitarni kadrovi. Saznajemo da među "otpuštenima" ima ljudi koji su u stanju socijalne potrebe, odnosno da imaju po troje i više djece. Takođe, među tim radnicima ima i djece poginulih boraca.

"Grijeh" svih radnika koji su dobili otkaz na RiTE Ugljevik je u tome što su članovi DNS-a, stranke preko koje je Stojanović svojevremno došao do svoje prve "velike" pozicije – pomoćnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Potom je uz podršku Željke Cvijanović, Zorana Tegeltije, Nedeljka Čubrilovića, Spomenke Stevanović i Milana Dakića nezakonito postavljen za v.d direktora RiTE Ugljevik. Bio je jedan od ključnih igrača u cijepanju DNS-a i formiranju DEMOS-a. Sada je. očigledno, krenuo u obračun s "malim", bespomoćnim ljudima na osnovu čijih  glasova, truda i rada je i napredovao do visokih pozicija.

Situacija na RiTE Ugljevik već mjesecima je napeta.

TESTNA REKLAMA

Kako saznajemo od radnika ovog preduzeća, Stojanović svakodnevno u uparvu dovodi i zapošljava na desetine novih kancelarijskih radnika, uglavnom članove DEMOS-a.

Protiv ove odluke direktora Stojanovića pobunili su se, kako saznajemo, izvršni direktori Dragiša Vidaković i Milutin Tasovac kao članovi uprave RiTE ugljevik, ali to očigledno nije pomoglo otpuštenim radnicima.

Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...

Održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije (foto)

U hotelu „Drina“ danas je održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije. Promocija je...

Lana Pudar šampionka Evrope u disciplini 200 metara delfin

Bh. plivačica Lana Pudar osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u vodenim...