VRHOVNI SUD HRVATSKE odbio žalbu kapetana Dragana

Datum:

Share post:

Vrhovni sud Hrvatske odbio je žalbu Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu o odbijanju njegovog prijedloga za uslovni otpust.

Vrhovni sud je u obrazloženju, objavljenom danas na sajtu suda, naveo da žalba nije osnovana, zbog čega će kapetan Dragan nastaviti da izdržava zatvorsku kaznu.

U obrazloženju je navedeno da bitne odredbe krivičnog postupka na koje je ukazao podnosilac žalbe nisu ostvarene, zbog čega je njegova žalba neosnovana.

Vasiljković je početkom septembra podnio molbu za uslovno puštanje iz hrvatskog zatvora u Lepoglavi, gdje izdržava kaznu od 13,5 zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

Županijski sud u Varaždinu odbio je tu molbu i ocijenio da nisu ispunjeni uslovi, bez obzira na to što je do sada neosuđivan i što se protiv njega ne vode drugi krivični postupci.

TESTNA REKLAMA

S obzirom na činjenicu da mu je u vrijeme izdržavanja kazne uračunato osam godina i devet mjeseci, koliko je proveo u ekstradicionom zatvoru u Australiji, kao i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, Vasiljković je do sada u zatvoru bio 13 godina, pa su stečeni formalni uslovi za puštanje na slobodu.

Kazna bi Vasiljkoviću trebalo da istekne u martu 2020. godine.

Ovo je bio drugi zahtjev za uslovno puštanje Dragana Vasiljkovića, a prvi je odbijen u novembru prošle godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...