VOZAČI OPREZ Na više lokacija u Srpskoj SNIJEG i dalje pada, kolovozi su mokri i klizavi

Datum:

Share post:

Saobraćaj se u većini krajeva Republike Srpske i Federaciji BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a na području Kneževa, prevoja Mliništa, Šipova i Vlasenice snijeg i dalje pada i zadržava se na kolovozima.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske saopšteno je da je zbog granja i drveća koje je popadalo po kolovozu, veoma otežano saobraćanje na putnim pravcima Kozarska Dubica Kostajnica, u mjestu Ševarlije, te na petom kilometru od Kostajnice prema Novom Gradu.

Na području FBiH zbog snijega na kolovozu teretna vozila ne mogu saobraćati na putu Bugojno – Kupres.

Vozačima iz AMS skreću pažnju da voze maksimalno oprezno i sporije i da drže odgovarajuće rastojanje između vozila.

Zbog magle ili niske oblačnosti i vidljivost je djelimično smanjena u kotlinama, te u višim predjelima.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona.

Sutra će zbog održavanja biciklističke trke “Beograd – Banjaluka 2024” saobraćaj povremeno biti obustavljen u vremenu od 14.30 do 15.15 časova na dionici granica BiH, Srbija, Pavlovića most – Bijeljina.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška, takođe je izmijenjen režim saobraćaja.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija – Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale povremeneo će biti obustavljen saobraćaj dva puta dnevno od pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina saobraća se usporeno jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci – Ustiprača saobraća se jednom saobraćanom trakom. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa premašuje 30 tona.

Saobraćaj je, zbog radova, izmijenjen na magistralnom putu Brod na Drini, Foča – Hum, Šćepan Polje i na magistralnom putnom pravcu Rudanka – Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Zbog bušačko-minerskih radova saobraćaj će privremeno biti obustavljen na magistralnom putu Sarajevo – Foča, dionica Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice od 7.00 do 16.00 časova i to dva puta po pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH, Crna Gora, Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila nosivosti veće od 16 tona.

Na regionalnom putu Priboj – granica Republike Srpske, FBiH, Šibošnica, dionica Mačkovac – Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar – granica Republike Srpske, Srbije, Rudo zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila ograničaena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Za danas je najavljen početak radova na zamjeni rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik, zbog čega će se svakog radnog dana od 8.00 do 15.00 časova saobraćati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na ovoj dionici u toku je polaganje cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima Ključ – Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, i Stolac – Neum na ulazu u Neum, a vozila se preusmjeravaju na obilaznice.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Kladanj – Vlasenica, Travnik – Donji Vakuf preko Komara, Jablanica – Potoci u Donjoj Jablanici, Čevljanovići – Nišići, kao i na magistralnom putu na tranzitu u Sarajevu, od Bistrika prema Vracama. Na mjestima radova saobrać se usporeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Na prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona. Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Njemačka osveta Srbima

POVEZANE VIJESTI

Njemačka osveta Srbima

21. juna 1940. godine u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se...

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...