VODE SRPSKE: U ovoj godini realizovano više mjera zaštite od poplava

Datum:

Share post:

“Vode Srpske” su tokom ove godine realizovale više mjera zaštite od poplava, završene su hitne sanacije oštećenog korita rijeke Željeznice na području Istočnog Sarajeva, a započeto je nekoliko projekata u još šest lokalnih zajednica, rečeno je Srni u ovoj javnoj ustanovi.

Iz “Voda” su rekli da su realizovane i pripremne aktivnosti za realizaciju mjera zaštite od poplava u okviru novog investicionog ciklusa u oblasti zaštite od poplava, koji će biti finansiran iz kredita Evropske investicione banke u vrijednosti od 19 miliona evra, kao i drugi redovni poslovi koji su u nadležnosti ove ustanove.

U ovoj godini u potpunosti su zatvoreni neki projekti zaštite od poplava koji su izvođeni u prethodnih nekoliko godina, u okviru krovnog projekta “Hitna pomoć i zaštita od poplava u Republici Srpskoj”, koji je finansiran iz kredita Evropske investicione banke u ukupnom iznosu od 55 miliona evra.

“Realizovani su svi planirani radovi redovnog održavanja objekata odbrane od poplava, kao što su košenje i šljunčanje nasipa, tekuće održavanje crpnih stanica i kanalske mreže, sanacija manjih oštećenja i klizišta na nasipima, održavanje sistema za navodnjavanje i drugi pripadajući poslovi”, rečeno je Srni u “Vodama Srpske”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GRADSKA UPRAVA BIJELJINA: Obavještenje za poljoprivrednike iz Janje i Vršana-Novog

Odjeljenje za poljoprivredu Gradske uprave Grada Bijeljina obavještava vlasnike poljoprivrednih gazdinstava sa područja Janje i Vršana - Novog,...

U bijeljinskoj Biblioteci promovisan roman Saše Terzića „Miloš i akmače“ (foto)

U prepunoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić", promovisan je roman Saše Terzića "Miloš i akmače", o ratnom komandantu...

DNEVNI HOROSKOP za 2. februar

OVAN POSAO: Danas nije vaš dan. Pojačana nervoza. Ipak ćete uspeti da obavite neke osnovne stvari, za danas se...

RK BIJELJINA: Marko Jevtić u Španiji (foto)

Marko Jevtić koji je ponikao u RK Bijeljina, potpisao je za Španski klub Bidasoa Irun. Posle uspješne epizode u...