VODE SRPSKE: Stanje vodostaja u Srpskoj 17. maja

Datum:

Share post:

U srijedu 17. maja, ujutro u 9:00 časova zabilježeno je sljedeće stanje vodostaja u Republici Srpskoj:

– Na vodomjernoj stanici u Prijedoru izmjeren je vodostaj rijeke Sane od 462 cm, čime je premašena kota vanredne odbrane od poplava.

– Na vodomjernoj stanici u Novom Gradu izmjeren je vodostaj rijeke Une od 541 cm, čime je premašena kota vanredne odbrane od poplava.

– Zabilježen je i porast vodostaja rijeke Plive na vodomjernoj stanici Volari i rijeke Lim na vodomjernoj stanici u Rudom, ali su izmjerene vrijednosti ispod kote redovne odbrane od poplava.

– Vodostaj rijeke Vrbas na vodomjernoj stanici u Delibašinom selu je u opadanju. Izmjeren je vodostaj od 295 cm, što je ispod kote redovne odbrane od poplava.

– Vodostaji rijeka Ribnik, Gomjenica, Vrbanja, Ukrina, Usora, Bosna, Drinjača i Drina su u stagnaciji i opadanju.

– U slivu rijeke Trebišnjice situacija je i dalje stabilna.

– Vodostaj rijeke Save u Republici Srpskoj je u porastu, sa tendencijom daljeg blagog rasta u narednim danima.

Javna ustanova „Vode Srpske“, u utorak 16. maja donijela je Rješenje o proglašenju redovne odbrane od poplava na području Republike Srpske, za poplavno područje Dubičke ravni (sektori I, II, III i IV), kada je u 11:00 časova mjerodavni vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici u Jasenovcu (Republika Hrvatska) premašio vrijednost +800, sa tendencijim daljeg rasta.

U srijedu 17. maja Javna ustanova „Vode Srpske“ donijela je Rješenje o proglašenju vanredne odbrane od poplava na području Republike Srpske, za poplavno područje Dubičke ravni (sektori I, II, III i IV), kada je u 5:00 časova mjerodavni vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanivi u Jasenovcu (Republika Hrvatska) premašio vrijednost +830, sa tendencijom daljeg rasta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...