VODE SRPSKE: Stanje vodostaja u Srpskoj 17. maja

Datum:

Share post:

U srijedu 17. maja, ujutro u 9:00 časova zabilježeno je sljedeće stanje vodostaja u Republici Srpskoj:

– Na vodomjernoj stanici u Prijedoru izmjeren je vodostaj rijeke Sane od 462 cm, čime je premašena kota vanredne odbrane od poplava.

– Na vodomjernoj stanici u Novom Gradu izmjeren je vodostaj rijeke Une od 541 cm, čime je premašena kota vanredne odbrane od poplava.

– Zabilježen je i porast vodostaja rijeke Plive na vodomjernoj stanici Volari i rijeke Lim na vodomjernoj stanici u Rudom, ali su izmjerene vrijednosti ispod kote redovne odbrane od poplava.

– Vodostaj rijeke Vrbas na vodomjernoj stanici u Delibašinom selu je u opadanju. Izmjeren je vodostaj od 295 cm, što je ispod kote redovne odbrane od poplava.

– Vodostaji rijeka Ribnik, Gomjenica, Vrbanja, Ukrina, Usora, Bosna, Drinjača i Drina su u stagnaciji i opadanju.

– U slivu rijeke Trebišnjice situacija je i dalje stabilna.

– Vodostaj rijeke Save u Republici Srpskoj je u porastu, sa tendencijom daljeg blagog rasta u narednim danima.

Javna ustanova „Vode Srpske“, u utorak 16. maja donijela je Rješenje o proglašenju redovne odbrane od poplava na području Republike Srpske, za poplavno područje Dubičke ravni (sektori I, II, III i IV), kada je u 11:00 časova mjerodavni vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici u Jasenovcu (Republika Hrvatska) premašio vrijednost +800, sa tendencijim daljeg rasta.

U srijedu 17. maja Javna ustanova „Vode Srpske“ donijela je Rješenje o proglašenju vanredne odbrane od poplava na području Republike Srpske, za poplavno područje Dubičke ravni (sektori I, II, III i IV), kada je u 5:00 časova mjerodavni vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanivi u Jasenovcu (Republika Hrvatska) premašio vrijednost +830, sa tendencijom daljeg rasta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VODE SRPSKE: Upozorenje – Mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka zbog najavljenih čestih padavina i lokalnih nepogoda

Saopštenje JU "Vode Srpske" prenosimo u cjelosti: "Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do 12. juna se u cijeloj Republici...

GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine se zahvalio na podršci – otkaz dobilo 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi (foto)

Povodom uručenja otkaza 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi Bijeljina, oglasio se i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornika...

Petrović Vladi RS predao projekte i zahtjev za raspuštanje Skupštine Grada Bijeljina (foto)

Danas smo predali inicijativu za raspuštanje gradske skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog i sramnog referenduma koji je inicirala...

FZO RS: Svi građani će i u naredna dva mjeseca imati zdravstveno osiguranje

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (FZO RS), u skladu sa odlukom Vlade RS, omogućio je da zdravstveno osiguranje...