Vlada Srpske usvojila Akcioni plan: Za mjere zapošljavanja 49 miliona KM

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske usvojila je Akcioni plan za sprovođenje Strategije zapošljavanja Republike Srpske 2023 – 2025, a kojim je za sprovođenje ove strategije planirano da se u 2023. godini realizuju mjere za oko 49 miliona KM.

Od toga je, kako je saopšteno, za aktivne mjere zapošljavanja putem realizacije Programa zapošljavanja planirano ukupno 15.063.000 KM.

“Od navedenog iznosa, za realizaciju Programa zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih i demobilisanih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida ‘Zajedno do posla’ planirano je 10 miliona KM”, saopšteno je iz Vlade Srpske.
Za Program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje predviđeno je pet miliona KM, a za realizaciju Programa podrške zapošljavanju i samozapošljavanju Roma iznos od 63.000 KM, koji se finansira iz granta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

“Ovim sredstvima, obezbijeđenim budžetom za 2023. godinu, u navedenom iznosu od 15 miliona KM planirano je zapošljavanje 2.689 lica, od čega kroz program ‘Zajedno do posla’ 1.151 lice, a kroz Program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje 1.151 lice, dok bi Programom zapošljavanja i samozapošljavanja Roma bilo obuhvaćeno 11 lica”, naveli su iz Vlade Srpske.

Vlada Republike Srpske je razmatrala i usvojila Informaciju o aktivnostima na izradi i usvajanju Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2023-2025. godine, te o koordinaciji aktivnosti na usaglašavanju Zajedničkih zaključaka sa Ekonomskog i finansijskog dijaloga između Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana i Turske.

U Programu ekonomskih reformi za period 2023-2025. godina, koji je krajem prošle godine usvojila Narodna skupština Republike Srpske, predstavljene su mjere ekonomske politike Vlade, koje obuhvataju prijedloge svih resornih ministarstva.
Vlada Republike Srpske usvojila je i Informaciju o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih za izgradnju i održavanje spomenika, spomen obilježja i vojničkih grobalja za 2022. godinu, u kojoj se navodi da je za ove namjene utrošeno 557.395,45 KM. Uslove iz Javnog poziva ispunilo je 45 korisnika.

Vlada Republike Srpske donijela je i Rješenje o odobrenju realokacije sredstava budžetske rezerve u iznosu od 50.000 KM, Ministarstvu uprave i lokalne samouprave, za finansijsku podršku opštini Rudo.

U obrazloženju se navodi da su sredstva potrebna s ciljem sanacije mostova koji su uništeni prilikom poplava u januaru ove godine.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Uskoro počinje drugi ,,BN Klasik Fest” (foto)

Bijeljina će 7-10. marta 2024. godine biti domaćin drugog „BN Klasik festa“ u organizaciji Grada Bijeljina i UPMRS...

Danas je Svjetski dan uha i sluha

Svake godine, 3. marta obilježava se Svjetski dan uha i sluha, s ciljem podizanja svijesti i promovisanja aktivnosti...

ELEKTRO BIJELJINA: Sutra bez električne energije korisnici jednog dijela opštine Lopare

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "Zbog radova na rasjeci rastinja na trasi dalekovoda 35 kV „Ugljevik-Priboj“, u ponedeljak...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 15 beba i to šest djevojčica i devet dječaka. Devet...