Posebni Pravilnik (lex specialis) koji se odnosi na naknadu štete vezano za sprečavanje širenja afričke kuge svinja, a koji se odnosi i na samu štetu na životinjama te primjenu svih zdravstvenih mjera kada je u pitanju dobrobit životinja i angažovanje svih materijalno tehničkih sredstava, stupiće na snagu danas.

To je odlučeno na sjednici Vlade Republike Srpske, a kojoj je prethodila i sjednica Štaba za vanredne situacije, prva takva, od kada je zbog zaraze proglašena vanredna situacija u Bijeljini, Loparama i Ugljeviku.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Savo Minić rekao je za „Nezavisne novine“ da je prije nekoliko dana stupio na snagu i Pravilnik o dozvoli za klanje živih životinja.

„To znači i postavljanje svih dez barijera, traženje novih parcela koji su dostavljene svim lokalnim zajednicama za ukop životinja, obezbjeđivanje dodatnog ljudstva i mehanizacije, da bi to išlo što brže, imajući u vidu velike temperature. Dakle, sve bezbjednosne mjere su sada osigurane, svi republički resursi su sada na raspolaganju”, pojasnio je Minić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име