Vjernici na ponoćnoj misi u Bijeljini molitvom dočekali Božić (foto)

Datum:

Share post:

U Crkvi Prečistog Srca Marijina u Bijeljini služena je tradicionalna misa ponoćka, gdje je više od stotinu katoličkih vjernika dočekalo rođenje Isusa Hrista – Božić.

“Večeras smo se kao i mnogi katolici širom svijeta okupili da misom ponoćkom dočekamo rođenje našeg spasitelja Isusa Hrista. Bog ima zadnju riječ, i zato se uzdajmo u njegovu dobrotu, ljubav, a upravo ova noć, sam događaj Božića, pokazuje da On prema nama ima toliku ljubav da je čak poslao svog sina među nas. Tu ljubav treba da širimo i koliko god da ima razlika, problema, nesuglasica, pokušajmo da ih posmatramo kroz prizmu Boga, odnosno ljubavi. Bez obzira da li smo katolici ili pravoslavci, možemo se ujediniti u tome da nas Bog toliko voli da nam je poslao svoga sina kako bismo imali mogućnost da živimo vječno”, naveo je velečasni Andrej Lukanović.

Misi ponoćki prisustvovala je i Marijana Zeljkić iz Bugojna koja je istakla da na ponoćku dolazi čista srca i duše, što želi svim ljudima svijeta. 

“Molim se da rođenje Hrista obasja cijeli narod, da zaustavi nemile događaje, ratove, da svako dijete osjeti toplinu doma i da ne bude gladno. Sjećam se ponoćki iz djetinjstva koje su bile veličanstvene. Sada sticajem okolnosti živim u Bijeljini, djeca su raseljena po svijetu, ali kod mene se obilježavaju svi praznici, počevši od Svetog Nikole, pa do još jednog Božića koji će uslijediti 7. januara”, naglasila je Zeljkićeva.

U Bijeljini na tradicionalnu misu ponoćku ove godine je došlo nešto više od stotinak vjernika, a posljednji popis stanovništva pokazao je da je u Semberiji prijavljeno oko 750 katolika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com
Foto: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TO BIJELJINA na sajmu u BL: Ministar Šulić – podrška za Banju Dvorovi i Sembersku kuću

U Banjaluci je otvoren 4. Međunarodni sajam turizma na kome je samostalno uzela učešće i Turistička organizacija Grada...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...