VINKOVCI: Dva Hrvata zadržana u bolnici, IMAJU SIMPTOME KORONAVIRUSA

Datum:

Share post:

Riječ je o dvojici muškaraca koji su išli raditi u Kinu i koji su se nedavno vratili. Kod njih su se pojavili simptomi koji ukazuju na potencijalnu zarazu koronavirusom.
 

Pacijent iz Đakova, koji je hospitalizovan u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC), zbog sumnje i testiranja na koronavirus, dobrog je stanja i danas bi trebao biti pušten kući, saopštili su u ponedjeljak u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Tokom dana pacijenta planiramo otpustiti kući. Zdrav je, dobrog je opšteg stanja, bez temperature. Kako su rezultati testiranja negativni i s obzirom da više nije u inkubacijskom razdoblju jer je prošlo 13 dana od njegovog povratka iz Kine, smatramo da nema bojazni za ostale kontakte", izjavila je novinarima predstojnica Klinike za infektivne bolesti osječkog KBC-a Ljiljana Perić.

Uz nadu kako neće biti novih slučajeva sumnje na koronavirus rekla je kako je osječki KBC spreman učiniti sve što bude potrebno.

Pacijent iz Đakova desetog je dana po povrtaku iz Kine jednokratno dobio temperaturu od 38 stepeni te je u osječkom KBC bio u izolaciji do okončanja testiranja.

Ali, nakon vijesti da je pacijent iz Đakova zdrav, pojavila su se dva nova sumnjiva slučaja u Vinkovcima.

Riječ je o dvojici muškaraca koji su išli raditi u Kinu i koji su se nedavno vratili. Kod njih su se pojavili simptomi koji ukazuju na potencijalnu zarazu koronavirusom.

Pacijenti su zbog simptoma hospitalizovani u Opštoj i županijskoj bolnici u Vinkovcima.

– Jedan je pacijent juče imao malo povišenu temperaturu, a drugi respiratorne simptome. Oba su pacijenta primljena u bolnicu. Uzeli smo uzorke i poslali ih u Zagreb na analizu. Prema krvnim rezultatima, ne bih rekao da je koronavirus – kazao je direktor vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: 24sata.hr

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...