Velibor Đurić NAJBOLJI SPORTISTA Bijeljine za 2019.

Datum:

Share post:

Kapiten FK Radnik, Velibor Đurić proglašen je za najboljeg sportistu Bijeljine za prošlu godinu.
 
On je ovu laskavu tirulu zalužio kao kapiten FK Radnik, ekipe koja je u prošloj godini po drugi put izborila nastup na evropskoj fudbalskoj sceni, a ostaće zapisano u istoriji bijeljinskog  fudbala da je Radnik ostvario i prvu zvaničnu pobjedu u međunarodnim takmičenjima. Kao domaćini pobjedili su Spartak iz Trnave u Banjaluci, ali su nažalost eliminisani iz kavlifikacija za Ligu Evrope posle  lošijeg izvoođenja penala u revanš susretu.    
 
 
Đurić je predvodio ekipu Radnika i u osvajanju Kupa RS, čime je bijeljinski klub postao najuspješniji u Republici Srpskoj, kada je ovo takmičenje u pitanju.
 
Na listi od deset najuspješnijih našli su se još: Luka Vuković (karate), Saša Nedić (karate), Dušan Veletić (boks), Gordana Ilić (džudo), Luka Jovanović (košarka), Đorđe Đerić (rukomet), Sofija Krajšumović (ženski fudbal), Tatjana Letić (ženski rukomet) i Radenko Tomić (boks).

 
– Čast i zadovoljstvo je naći se danas na ovom mjestu, među najboljim sportistima Bijeljine. Prošlu godinu pamtiću po velikim uspjesima, prevashodno po nastupima na Mediteranskim igrama u Turskoj, Balkanskim prvenstvima  u Sloveniji i Srbiji, te Svjetskog kupa u Hrvatskoj. Ovo je za mene samo stimulans da ovako nastavim i u narednom periopdu te dostojno reprezentujem karate sport i Grad Bijeljinu na domaćim i međunarodnim takmičenjima, rekao je Luka Vuković, drugoplasirani na listi najboljih sportista Bijeljine za prošlu godinu.

 
Zbog rezultata u prošloj godini ekipa FK “Radnik” ponijela je titulu najuspješnije u muškoj konkurenicji, dok je kod dama najuspješnija ekipa Rukometnog kluba “Radnik”.

 
Najuspješniji trener je Aleksandar Beštić iz Tekvondo kluba “Sokol”, a najbolji sportski radnik je Bogdan Rankić iz rukometnog kluba “Bijeljina”.
 
Ove godine žiri je proglasio najperspektivnije mlade sportiste u ženskoj i muškoj konkurenciji.
 
Kod dama priznanje su dobile: Danijela Mitrović (ŠKK Budućnost), Bojana Ostojić (ŽOK Radnik), Ema Kovać (SK Skademac), Milica Mia Vujić  (KK UNSU) i Lana Benović (AK Akademac).
 
Kod omladinaca najbolji su: Nikola Drljić (MOK Radnik), Luka Vejnović  (RK Bijeljina) i Uroš Radan (KK UNSU).
 
Najuspješniji pedagog fizičke kulture je Velimir Gojković, nastavnik u OŠ “Petar Kočić” u Brocu, a u katogoriji osoba sa invaliditetom proglašen je Predrag Šarenac, član košarkaškog kluba u kolicima “Bijeljina”.
 
Iako se nagrada za najboljeg sportskog novinara ne dodjeljuje već duže vrijeme, sportski radnici iz Bijeljine su ovo priznanje odlučili da dodijele Draganu Tešiću, dugogodišnjem sportskom novinaru Radija RS, Dnevnog Avaza i našeg portala Dešavanja u Bijeljini.

Dragan Tešić
 
Kao i prethodnih godina pokrovitelj manifestacije bio je Grad Bijeljina a nosilac aktivnosti manifestacije informativno glasilo “Semberske novine”.
 
Ovogodišnji žiri radio je u sljedećem sastavu: Slobodan Perić, predsjednik, te članovi, Jasna Abdulahagić, Mirsad Alajbegović, Velimir Gojković i Dragan Tešić.

 
Organizator je za najbolje sportiste u prošloj godini pripremio plakete i priznanja koja su im uručena na manifestaciji Izbor najboljeg sportiste Grada Bijeljina za 2019.godinu.
 
Na kraju portal Dešavanja u Bijeljini čestita nagrađenim sportistima  i želi im još uspješniju 2020.godinu.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MEŠKOVIĆ: Zadovoljni smo rodom jagoda, ali ne i cijenom (video)

Proizvođač jagoda iz Čelića Mustafa Mešković, pričao je kakva je proizvodnja jagode ove godine, kao i isplati li...

NIKOLA GRUJIĆ briljirao u Španiji: Učestvovalo 750 studenata, MLADIĆ IZ LOPARA osvojio drugo mjesto

Dvadesettrogodišnji Nikola Grujić iz Lopara, student četvrte godine Fakulteta za računarstvo i informatiku Univerziteta „Sinergija“ u Bijeljini, na...

ĐURĐEVIĆ: Što je bilo do nas, mi smo uradili, a sve zbog razvoja naše Bijeljine

Što je bilo do nas, mi smo uradili, a sve zbog razvoja naše Bijeljine Zadovoljan sam radom Skupštine i...

PETROVIĆ: Uprkos opstrukcijama, Grad funkcioniše bolje nego bilo koji drugi grad u Srpskoj

Kako biste ocijenili rad Vašeg kabineta u prvom kvartalu ove godine? -Na prvom mjestu bih rekao da je rad...