Vasilije Perić uoči krsne slave Ugljevika: Složno do uspjeha

Datum:

Share post:

Ugljevik je ostvario i ostvaruje u posljednje dvije decenije imponzantne rezultate u razvoju kraja, ali i razvoju svake kuće, porodice i domaćinstva, poručio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić na večerašnjoj svečanoj sjednici Skupštine opštine u povodu krsne slave Svete Petke Paraskeve.

-Naša sela, ne samo da su približena gradu, već imaju skoro sve kao i grad. Ali,ne stajemo,jer je neophodno dalje modernizovanje svega što život znači i standard naših ljudi. Naši ljudi, njihov rad i život, i podrška njima, iz sve snage, naša je dužnost, obaveza ali i čast.Ovako divan, častan i vrijedan narod to zaslužuje. To zaslužuju naši dobri preci. To zaslužuju i naša mlada pokoljenja-rekao je Perić.

Slavimo naše uspjehe, uspjehe naših ljudi, posebno mladih, istakao je Perić.

Medalje i priznanja nagrađenima, povodom krsne slave opštine Ugljevik – Svete Petke, dodijelili su načelnik opštine Vasilije Perić i predsjednik Skupštine opštine Zoran Lazić.

Udruženje žena “Rudar” za istaknut humanitarni rad dobitnik je povelje-opštine Ugljevik.

Predsjednica Jelena Spasojević zahvalila je na priznanju i rekla da ovo udruženje broji aktivnih 20 članica koje su posvećene  humanitarnom radu već tri godine.

Zlatne medalje “Filip Višnjić” uručene su učenicima Marici Popović, Dejanu Todorović, Jovani Benović i Dragani Dimitrić.

Ovu medalju dobili su i Drago Simić i Marina Cvetanović iz Loznice, kao i Predrag Vujević, Živan Rikić, Radinka Lukić, Ranko Đokić i Milenko Naćić iz Ugljevika.Dobitnici zlatne značke za istaknut rad su Aktiv društva dobrovoljnih davalaca krvi „Perika Nešković“, D.o.o „Taras“, Mitrović Nebojša, Rajo Petričević i Marijana Mitrović.

Srebrnom značkom odlikovano je Kolo srpskih sestara “Sveta Marija Magdalina” pri hramu Svete Petke Paraskeve iz Ugljevika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U 2024. oživljava “stari, dobri“ festival “Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ (foto)

Ono čime se Semberija može ponositi su vrijednosti koje će ove, 2024. godine ponovo biti oživljene u novom...

Bijeljinske rukometašice grabe ka tituli (foto)

Dva dana, dvije utakmice i dvije pobjede! Ostvarile su ovo rukometašice ŽRK "Radnik" iz Bijeljine koje su proteklog...

MZ “POPOVI“: Bez i malo stida gradonačelnik se oglasio u vezi Doma kulture u Popovima! (foto)

Na tekst gradonačelnika Bijeljine oko neodržavanja prostorija u Domu kulture Popovi oglasila se i  MZ Popovi preko FB...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Užasan simak iz Popova – neodgovornost i neodržavanje Doma kulture (foto,video)

-Nemojte da ovakve slike se šire iz naših sela, molim vas, minimum koji možemo uraditi je da pokupimo...