Uvećane osnovice primanja boračkih kategorija

Datum:

Share post:

 Vlada Republike Srpske donijela je na jučerašnjoj sjednici u Banjaluci, pet odluka o utvrđivanju osnovica za obračun primanja korisnika boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata.
 

Osnovice za obračun primanja za 2021. godinu predviđenih Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Zakonom o zaštiti civilnih žrtava rata, u odnosu na 2020. godinu, uvećavaju se za 3%.

 
Osnovica za obračun vojnih invalidnina utvrđuje se u iznosu od 610,75 KM, a odnosi se na 30.964 korisnika lične i 18.605 korisnika porodične invalidnine. 
Osnovica za obračun invalidnina civilnih žrtava rata iznosiće 458,01 KM, a odnosi se na 1.133 korisnika lične i 1.401 korisnika porodične civilne invalidnine.
Vlada je donijela i Odluku o visini osnovice za obračun mjesečnog boračkog dodatka za 2021. godinu je ostala nepromjenjena i iznosi 1,68 KM,  a sa stanjem na dan 31.12.2020. godine, pravo na mjesečni borački dodatak ima 80.545 boraca od prve do pete kategorije.
Prema odluci Vlade i osnovica za obračun godišnjeg boračkog dodatka za 2020. godinu u iznosu  3,90 KM  ostaje nepromijenjena u odnosu na 2019. godinu, i biće isplaćena u prvom kvartalu tekuće godine za 61.268 boraca.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Piksi objavio širi spisak za EURO

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak pred EURO. Na njemu se nalaze 35 imena, od...

Dodik u Doboju na manifestaciji folklora „Balkanski karavan“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će u Doboju prisustvovati manifestaciji folklora "Balkanski karavan". Dodik će manifestaciji prisustvovati u...

KMF “Radnik MD Shop“ večeras u finalu Kupa BiH i borbi za trofej koji jedino nedostaje

Futsaleri Radnika iz Bijeljine morali su iza sebe ostaviti neuspjeh u ligi Bosne i Hercegovine. Semberci su ispali...

RADOJIČIĆ: Želim biti alternativa postojeća dva politička bloka, SNSD – SDS i PDP

Predsjednik pokreta Svojim putem Igor Radojičić, rekao je da su lokalni izbori stepenica do narednih opštih izbora kada...