Danas se održava 3. Tematska sjednica Skupštine Grada Bijeljina na kojoj se raspravljalo o povećanju cijene odvoza komunalnog otpada – Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na cjenovnike komunalnih usluga prikupljanja i odvoženja komunalnog otpada.

Nakon kraće rasprave, usvojena je odluka o povećanju cijene odvoza komunalnog otpada. Odbornici su glasali na sljedeći način: 23 odbornika glasala su ZA, 4 su bila udržana (DEMOS) i 2 odbornika nisu glasala (Zoran Sofrenić i Radosav Đokić). Usvajanjem odluke prekinut je štrajk radnika Komunalca.

Odluka je usvojena uz garanciju da će Uprava ispuniti zahtjeve štrajkača, a to je prije svega:

1. Povećanje plata radnicima koji rade najteže poslove i imaju minimalne plate i poboljšanje uslova rada za njih,
2. Zaključenje kolektivnog ugovora koji će garantovati veća prava radnika,
3. Zabrana zapošljavanja administrativnog kadra,
4. Striktno poštovanje važećih cjenovnika,
5. Da neće pokretati disciplinske i druge postupke protiv radnika koji su bili u štrajku.

Gradonačelnik i predstavnici Gradske uprave ponovo nisu prisustvovali sjednici.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, prethodno je rekao da je nedolazak Gradonačelnika i predstavnika Gradske uprave neodgovorno postupanje, upravo onih koji su najodgovorniji.

„Odbijanjem da se a.d. Komunalcu isplati 300.000 KM koje je Skupština ranije obezbijedila u budžetu, dovedeni smo u situaciju da moramo birati između ekološko katastrofe i potencijalne zaraze u našem gradu s jedne strane, i sa druge strane poskupljenja odvoza komunalnog otpada u predloženom iznosu 19,26%“, rekao je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име