Usvojen nacrt budžeta za narednu godinu od 49 miliona maraka /VIDEO/

Datum:

Share post:

Na 22 skupštinskoj sjednici, najveću pažnju odbornika  izazvale su treća i četvrta tačka dnevnog reda koje su odnosile na rebalans budžeta za 2018.godinu i nacrt odluke o budžetu Grada Bijeljina za narednu godinu. 

Prema izvještaju načelnika Odjeljenja za finansije Slavka Bašića, za prvih devet  mjeseci budžet grada je stabilan, uz minimalna  odstupanja , prihodi su veći za jedan odsto, a rashodi manji za osam odsto. Bašić kaže da je budžet prošao dva rebalansa, što znači da je uvećan u prvi mah na 54 miliona, a sad se uvećava na 55 miliona maraka.

Međutim, upravo to uvećanje budžeta koje će poslužiti za vraćenje kredita, opoziciji je zasmetalo, smatrajući, da ponovo imamo isti scenario u Skupštini Grada, da je budžet potrošački, a ne investicioni, istovremeno apelujući da bi ta sredstva trebalo iskoristiti namjenski, a na drugačiji način  pronaći riješenje za Eko dep i Banju Dvorovi.

Na današnjoj sjednici dva odbornička mandata su izmjenjena, u SDS – vim oborničkim redovima – Ivana Petričević je došla na mjesto Darka Mitrića, a među opozicionim klupama, na mjesto Nedeljka Ćorića sjeo je Aleksandar Đurđević kao odbornik SNSD-a. Takođe, danas je imenovan i Predrag Petričević kao vd načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine. Naredna sjednica, prema riječima Slaviše Markovića, predsjednika Skupštine  Grada Bijeljina  biće u prvoj polovini decembra.

TESTNA REKLAMA

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 1,50-2,00 KM CRNI LUK kg 1,50 KM BIJELI LUK kg 8,00-10,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

VRIJEME DANAS tokom dana vedro uz povremeno sunce, predveče kiša

Ujutru pretežno oblačno, na jugu i zapadu pretežno vedro i hladno jutro. Tokom dana pretežno suvo uz sunčane...

Borba za Petrovića u Bijeljini biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE

Zbijanje redova oko gradonačelnika Bijeljine: Borba za Petrovića biće BORBA ZA OPSTANAK OPOZICIJE Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD,...

VUČIĆ: Srbija mora da ide u pregovore o KiM inače će da bude zgažena

Srbija mora da ide u pregovore i razgovore o Kosovu i Metohiji inače će da bude zgažena, upozorio...