UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Datum:

Share post:

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara na prestižnom takmičenju je bio i Uroš Radan iz Bijeljine.

Uroš Radan, karateom se bavi više od dvanaest godina, a do sada je osvojio veliki broj medalja i ostvario značajne rezultate.

Kako kaže za portal Dešavanja u Bijeljini, za ostvarivanje dobrih rezultata potrebno je veliko odricanje i dosta truda i rada.

Uroš Radan, EP u karateu, Kipar 2023.

Mladi karatista iz Bijeljine, budućnost ovog sporta, osvojio je 7. mjesto na EP u karateu koje je održanu na Kipru u kategoriji U21 borbe -67 kg.

Mladom i perspektivnom Radanu je nedostajalo i malo sportske sreće ali i iskustva da bi osvojio medalju.

U tome ga je spriječila povreda skočnog zgloba.

Uroš Radan je u prvom kolu bio slobodan, u drugom kolu je ostvario sigurnu pobjedu protiv takmičara iz Francuske, u trećem kolu u zadnjih deset sekundi takmičar Estonije preokreće rezultat u svoju korist…

Meč za treće mjesto protiv takmičara Mađarske dobija ubjedljivo ali i povredu skočnog zgloba, nakon čega gubi meč od iskusnog takmičara.

Radan se ne predaje, i kako kaže, očekuje brzi opotavak i dalji nastavak uspješne karate karijere kao i promociju karate sporta, Bijeljine, Republike Srpske i Srbije.

Mladi Bijeljinac, karatista Uroš Radan, karateom se bavi više od dvanaest godina, a do sada je osvojio veliki broj medalja i ostvario značajne rezultate.

Kako kaže za portal Dešavanja u Bijeljini, za ostvarivanje ovako dobrih rezultata potrebno je veliko odricanje i dosta truda i rada.

UROŠ RADAN: Nagrada za ’’Perspektivnog mladog sportistu Grada Bijeljina za 2020. godinu’’ predstavlja krunu dugogodišnjeg rada

„Potrebno je veliko odricanje nas samih, ali i trenera. Neophodno je da treniramo svako veče, svaki dan. Zaista je neophodno dosta rada, znoja i truda, ali se dugogodišnji rad i trud uvijek isplate“, rekao je Uroš.

Nakon priznanja za perspektivnog sportistu kako Republike Srpske tako i grada Bijeljine, i očekivali su se veliki rezultati od mladog i perspektivnog Uroša Radana, a što on i te kako ispunjava.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...