UNČANIN, SPS: Danas smo skinuli partijske i obukli dres Republike Srpske

Datum:

Share post:

Unčanin: Danas smo skinuli partijske i obukli dres Republike Srpske

U Narodnoj skupštini Republike Srpske, a povodom 32. godišnjice usvajanja prvog Ustava Republike Srpske, danas je održan okrugli sto “Srpska je vječna dok su joj mladi vjerni”, koji je organizovao Forum mladih Socijalističke partije Srpske – SPS.

“Zahvaljujem se predstavnicima mladih parlamentarnih političkih partija koji su učestvovali u veoma sadržajnoj raspravi i dijalogu povodom 32. godišnjice ustavnosti Republike Srpske. Mi smo danas partijske dresove zamijenili dresom koji najviše volimo i koji je crveno – plavo – bijele boje, jer smo svjesni izazova pred kojima se Republika Srpska nalazi”, izjavio je danas Unčanin, predsjednik Foruma mladih SPS-a..

Kada su u pitanju nacionalne teme, Unčanin je poručio da među mladima ne smije biti razlika, jer mladima je Republika Srpska sve, u njoj su svi rođeni i nemaju nikakve veze sa bivšom državom.

“Jednoglasno smo usvojili zajednički dokument u formi zaključaka koji ćemo dostaviti najvažnijim institucijama Republike Srpske. Mladi su svjesni da će breme odgovornosti jednog dana preći na nas, zato je važno da pamtimo da je Republika Srpska proizvod viševjekovne borbe za slobodom, a da Ustav, iako nametnutim odlukama mijenjan, predstavlja stub naše državnosti”, rekao je Unčanin.

On je na kraju dodao da je naročito važno naglašavati da je Ustav Srpske donesen u mirnodopskim uslovima, a da se njegova suštinska snaga i vrijednost potvrđuju protekom vremena.

U radu okruglog stola “Srpska je vječna dok su joj mladi vjerni”, pored organizatora, učestvovali su predstavnici mladih SNSD-a, DEMOS-a, NPS-a i DNS-a.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U bijeljinskoj Bolnici otvorena još jedna angio sala (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" otvorena još jedna angio sala. Svečana ceremonija počela je u 12.00...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu remont TS „Kravica“, bez električne energije oko 1.300 kupaca

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "U sredu 17. aprila 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu...

Zbog „Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ 18. aprila obustava saobraćaja u pojedinim ulicama

Saopštenje PU Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Povodom održavanja ,,Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ i prolaska učesnika...

Umrla baka Draginja (95): Preživjela tifus i Jasenovac (foto)

Na praznik Prepodobnog Tita Čudotvorca, 15. april 2024. preminula je Draginja (Nikole) Balać. Baka Draga, rođena Kukić, rođena je...