UKINUTO VANREDNO STANJE: Život u Srpskoj se VRAĆA U NORMALU

Datum:

Share post:

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su danas na 13. posebnoj sjednici Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.Prisutan je bio 61 poslanik, za je bilo 60, dok jedan od njih nije glasao. Takođe, poslanici su podržali da Odluka o ukidanju vanrednog stanja stupa na snagu narednog dana od dana objave u Službenom glasniku RS.

– Poslije dva dana diskusije došli smo do zaključka, uz preporuke stručnjaka, da u Srpskoj više nemamo vanredno stanje, a na snazi i dalje ostaje  vanredna situacija i Republički štab će redovno da se sastaje i izvještava. Idemo sa pretpostavkom da sutra ukidamo i policijski čas, mora dalje da se živi, mora da se privređuje – rekao je premijer Republike Srpske Radovan Višković na završnom izlaganju.

Poslanici nastavljaju rad razmatrajući 19 uredbi sa zakonskom snagom koje je predsjednica Srpske donijela za vrijeme vanrednog stanja u RS.

Ova posebna sjednica trajala je dva dana, a zasjedanja su ponovo zabilježile brojne optužbe, svađe i uvrede poslanika.
Podsjećemo, Skupština Republike Srpske usvojila je 28. marta Odluku o proglašenju vanrednog stanja na prijedlog Vlade kako bi, kako je istaknuto, institucije mogle efikasnije regovati na epidemiju virusa korona. Vanredno stanje na snagu je stupilo 3. aprila.
 

Prije proglašenja vanrednog stanja, 16. marta na snagu je stupila vanredna situacija, kada je Vlada Republike Srpske  donijela odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske, nakon čega su zatvorene škole, fakulteti, obdaništa, uvedena ograničenja kretanja licima starijim od 65 godina, te ograničena kupovina proizvoda za jedno lice.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Mladicu dužu od metar i težu od 10 kg u Drini ulovio iskusni ribar Simo Pokorni (foto,video)

U Zvorniku, na rijeci Drini ulovljen kapitalan primjerak mladice teže od deset kilograma i duža od metar. Zbog...

BOŠKO RADIĆ: Proizvodnja pšenice je neisplativa

Proizvodnja pšenice je neisplativa, kaže u ATV jutru Borško Radić, predsjednik Udruženja proljoprivrednika sela Semberije. Radić ističe da čekaju...

U toku sedmice oplemenjivanje prostora parka prijateljstva „Bijeljina – Langenhagen“ novim, zdravim biljnim vrstama (foto)

Redakciji portala Dešavanja u Bijeljini obratili su se građani sa informacijom da je Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i...

Odziv za skrining trbušne aorte premašio očekivanja – Besplatni pregledi u bijeljinskoj Bolnici i naredne sedmice (video)

Zbog ogromnog interesovanja građana za skrining preglede aneurizme trbušne aorte, preventivna akcija besplatnih ultrazvučnih pregleda produžava se i...