UKINUTO VANREDNO STANJE: Život u Srpskoj se VRAĆA U NORMALU

Datum:

Share post:

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su danas na 13. posebnoj sjednici Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.Prisutan je bio 61 poslanik, za je bilo 60, dok jedan od njih nije glasao. Takođe, poslanici su podržali da Odluka o ukidanju vanrednog stanja stupa na snagu narednog dana od dana objave u Službenom glasniku RS.

– Poslije dva dana diskusije došli smo do zaključka, uz preporuke stručnjaka, da u Srpskoj više nemamo vanredno stanje, a na snazi i dalje ostaje  vanredna situacija i Republički štab će redovno da se sastaje i izvještava. Idemo sa pretpostavkom da sutra ukidamo i policijski čas, mora dalje da se živi, mora da se privređuje – rekao je premijer Republike Srpske Radovan Višković na završnom izlaganju.

Poslanici nastavljaju rad razmatrajući 19 uredbi sa zakonskom snagom koje je predsjednica Srpske donijela za vrijeme vanrednog stanja u RS.

Ova posebna sjednica trajala je dva dana, a zasjedanja su ponovo zabilježile brojne optužbe, svađe i uvrede poslanika.
Podsjećemo, Skupština Republike Srpske usvojila je 28. marta Odluku o proglašenju vanrednog stanja na prijedlog Vlade kako bi, kako je istaknuto, institucije mogle efikasnije regovati na epidemiju virusa korona. Vanredno stanje na snagu je stupilo 3. aprila.
 

Prije proglašenja vanrednog stanja, 16. marta na snagu je stupila vanredna situacija, kada je Vlada Republike Srpske  donijela odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske, nakon čega su zatvorene škole, fakulteti, obdaništa, uvedena ograničenja kretanja licima starijim od 65 godina, te ograničena kupovina proizvoda za jedno lice.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROBLEM SA STRUJOM naselja Knez Ivo od Semberije – ELEKTRO BIJELJINA: Riješićemo problem (video)

Stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije obratili su se portalu Dešavanja u Bijeljini kako bi iznijeli u javnost...

NEŠKOVIĆ (SDS) IZABRAN ZA DELEGATA U DOMU NARODA PS BiH

Posalnik SDS Želimir Nešković iz Lopara, na današnjoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, je izabran za delegata...

BIJELJINA: Organizovana regionalna konferencija „Sigurne zajednice za sigurnu budućnost građana“ (foto)

Danas su u Bijeljini, u okviru Projekta jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategija pripravnosti (PREPS) u...

Na šta novac troše predstavništva Republike Srpske u inostranstvu?

Predstavništva Republike Srpske u inostranstvu dobila su još novca iz budžeta. Drugi put ove godine. Početkom ove, za...