Ujedinjenje Đokićeve SP i Dačićeve SPS

Datum:

Share post:

Glavni odbor Socijalističke partije odlučio je da se programski i organizaciono ujedini sa Socijalističkom partijom Srbije

 

Glavni odbor Socijalističke partije (SP) usvojio je koalicioni sporazum koji će biti potpisan naredne sedmice sa koalicionim partnerima u Republici Srpskoj, te odlučio da se programski i organizaciono ujedini sa Socijalističkom partijom Srbije, rekao je predsjednik SP Petar Đokić.

"Svjesni smo da u formalnom smislu živimo u dvije države i tu ćemo činjenicu poštovati i nećemo je narušavati. Želimo stabilnost Republike Srpske, stabilnost u BiH, želimo što svestraniju, sadržajniju i bogatiju saradnju u regionu i smatramo da je to preduslov budućeg života na ovim prostorima", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

Đokić je, nakon sjednice Glavnog odbora stranke i prijema povodom 26 godina uspješnog rada u Republici Srpskoj, istakao da SP baštini "sjajnu ideju i praksu onih koji su se borili za društvo, slobode, sigurnost, solidarnost i socijalne pravde", te da je očit i nemjerljiv doprinos ukupnom društvenom razvoju Srpske.

TESTNA REKLAMA

On je ocijenio da su u periodu kada je trebalo štititi Republiku Srpsku i kada je "najteže bilo biti socijalista" bili jasno deklarisane patriote i borili se njenu odbranu, a da je ova stranka u postratnom periodu dala nemjerljiv doprinos ubrzanom razvoju Srpske i stabilizaciji mira.

Đokić je naveo da je SP očuvala jak uticaj ljevice na prostorima Republike Srpske koja, kako je ocijenio, više od jedne decenije ima ljevičarsku vlast koja brine o čovjeku i trudi se da posveti pažnju i senzibilnost za svako pitanje.

"Nismo jedini, sarađujemo sa SNSD kao partijom ljevice u Srpskoj i uvjeren sam da je temljena orijentacija Republike Srpske i za buduće vrijeme u vlasti koja će počivati na jakom uticaju ljevice", ocijenio je Đokić.

Đokić je pojasnio da je politički program SP takav da stvara perspektive razvoja Republike Srpske i otvara perspektive razvoja svakom narodu, posebno srpskom kao većinskom narodu Srpske.

"Socijalistička partija se bori temeljno za ravnopravnost i za slobodu kao univerzalno pravo. Na taj način to garantujemo i želimo garantovati svima koji žive u Republici Srpskoj bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu ili neku drugu opredjeljenost", dodao je Đokić.

On je naglasio da je prioritet socijalista borba za ekonomski razvoj u čijem fokusu vide ulogu mladih.

"Želimo stvarati Republiku Srpsku u kojoj će starost dočekivati djedovi sa svojim unucima. Želimo stvarati Republiku Srpsku zadovoljnih i srećnih ljudi", rekao je Đokić.

Đokić je izrazio zadovoljstvo što prijemu povodom 26 godina postojanja i rada SP prisustvuje i zamjenik predsjednika SPS Predrag Marković.

Marković je najavio da će uskoro organizovati zajedničke sjednice Predsjedništva i glavnih odbora gdje će razraditi detalje kako da postanu jedina partija u srpskom narodu koja prelazi Drinu.

On je dodao da ove dvije partije imaju skoro iste programe i da ostaje da se riješe samo neka organizaciona pitanja.

"Socijalistička partija i SPS su kao dva plućna krila koja zajedno dišu za srpstvo za Srbiju i Republiku Srpsku", rekao je Marković.

Prijemu povodom 26 godina postojanja i rada SP prisustvovali su predsjednik DNS-a Marko Pavić, predstavnici SNSD-a, Demosa i Ujedinjene Srpske, kao članovi i aktivisti SP.

Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...