Saopštenje za javnost OO SNSD Ugljevik prenosimo u cjelosti:

USVOJEN AMANDMAN KLUBA ODBORNIKA SNSD-a UGLjEVIK NA BUDžET ZA 2024. GODINU

250 000 KM ZA PODRŠKU U OBRAZOVANjU DJECE : BESPLATNI UDžBENICI ZA OSNOVCE OD 5. DO 9. RAZREDA, SUBVENCIONISANjE PREVOZA ĐAKA I BORAVKA DJECE U PRIVATNIM VRTIĆIMA

Zahvaljujući amandmanu kluba odbornika SNSD-a na prijedlog budžeta opštine Ugljevik za 2024. godinu, iz opštinske kase biće izdvojena sredstva za nabavku udžbenika za učenike od 5. do 9. razreda osnovnih škola, zatim za subvencionisanje troškova prevoza osnovaca i srednjoškolaca, kao i troškova boravka djece u privatnim vrtićima – igraonicama i dječijim klubovima na području ove opštine. Za ovu namjenu sredstva će biti obezbijeđena na budžetskoj poziciji „pomoć pojedincima“, a koja je pomenutim amandmanom uvećana za 250 000 KM koliko je na današnjoj skupštinskoj sjednici predložio klub odbornika SNSD-a Ugljevik.

„Prema kriterijumima Vlade Republike Srpske, Ugljevik je izrazito razvijena opština. S obzirom na tu činjenicu, a kako je i navedeno u obrazloženju amandmana, smatramo da se iz opštinskog budžeta u narednoj godini može izdvojiti dodatnih 250 000 KM za pomoć pojedincima sa ciljem poboljšanja standarda i kvaliteta života stanovnika opštine Ugljevik. Skupština našeg amandmana je da to bude pomoć roditeljima djece predškolskog i školskog uzrasta jer je svaka pomoć u obrazovanju investiranje u budućnost lokalne zajednice“, saopšteno je iz kluba odbornika SNSD-a Ugljevik nakon što je skupštinska većina podržala njihov prijedlog.

Na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta usvojen je plan budžeta opštine Ugljevik za 2024. godinu u iznosu od 22 867 500 KM, kao i odluke o rebalansu i izvršenju budžeta opštine za 2023. godinu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име