U Ugljeviku će od 4. do 11. septembra biti održani Crno-bijeli dan u organizaciji Udruženja navijača „Partizan 055“ Ugljevik, gdje će najmlađi imati priliku da besplatno treniraju uz trenere Omladinske škole FK „Partizan“ Beograd. Dani su održani uz pokroviteljstvo Opštine Ugljevik.

„Divna sportska manifestacija koju smo rado podržali i želim da obećam da ćemo ovakve manifestacije podržavati i ubuduće. Tu su i naši gosti iz FK „Partizan“ iz Beograda, zaista će biti puno aktivnosti i važno je da podržavamo našu djecu i mlade i da ih u ovom vremenu učimo zdravim navikama, zdravom načinu života, sportu i, poželio sam da budu marljivi i vrijedni i da se druže i razvijaju drugarstvo, da jedni prema drugima budu upravo takvi kakvi su prema najbližima“, rekao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, koji je izrazio nadu da ovakva manifestacija bude organizovana svake godine.

Direktor Omladinske škole FK „Partizan“ Beograd Vanja Radinović istakao je da su oni jedna od najboljih škola fudbala u Evropi za mlade, i da je ideja ove manifestacije da se promoviše ono što se svakodnevno dešava na terenima FK „Partizan“.

„Naši treneri besplatno, bez ikakvih dodatnih opterećenja, za decu koja žele da pokažu svoj talenat sa ovih prostora, pokazuju sve ono što Omladinska škola FK „Partizan“ radi svakodnevno na svojim treninzima. Vidim da deca, koja su došla, su stvarno motivisana, videli smo da tu ima talentovanih igrača i, naravno, da će ovakve akcije ubuduće imati velikog smisla sa našeg aspekta, profesionalnog kluba, a verujem i sa aspekta svih onih koji vole „Partizan“ i žele da nas vide u njihovoj sredini“, rekao je Radinović.

Vladislav Mićanović, ispred Udruženja navijača „Partizan 055“ Ugljevik, inače organizatora manifestacije, rekao je da je ideja došla prije par godina, odnosno da je tad došlo do neformalnog djelovanja na teritoriji opštine Ugljevik.

„U više navrata smo dječici omogućili da posjete Beograd i FK „Partizan“, da odgledaju neku utakmicu i sa samim tim neformalnim formiranjem Udruženja, došli smo na ideju da probamo da organizujemo nešto ovako u Ugljeviku. Ostvarili smo kontkat sa rukovodstvom FK „Partizan“ Beograd i direktorom Omladinske škole i svi su nam maksimalno izašli u susret, sve naše ideje prihvatili, dogovorili smo da napravimo naše Crno-bijele dane Ugljevik na ovakav način i omogućili svoj djeci koja treniraju, ali i ona koja ne treniraju fudbal, a žele da dođu, da mogu da dođu i nekoliko dana treniraju sa trenerima iz Beograda. Moja želja je bila da bude besplatno, da ne bismo došli u situaciju da djeca koja nemaju finansijske mogućnosti, da ne mogu da prisustvuju onoj manifestaciji i uspjeli smo u tome“, zaključio je Mićanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име