Ugljevički načelnik i predsjednik lokalne Boračke sa porodicama srpskih boraca: OD OPŠTINE KUĆE, POMOĆ I PODRŠKA

Datum:

Share post:

Načelnik Ugljevika Vaslije Perić, zajedno sa predsjednikom Boračke organizacije Ugljevika Jovanom Marinkovićem i povodom Vaskršnjih praznika, posjetili su boračke porodice podmajevIčkog kraja, darovali ih i po ko zna koji put pokazali zahvalnost borcima Republike Srpske ali i iskazali podršku, pomoć i razumijevanje, ne samo za njih, već i članove njihovih porodica.

Tako su se pored ostalih, Perić i Marinković obreli i u domu, borca Vojske Republike Srpske /VRS/ Živana Đokića iz Gornje Trnove koji ima suprugu i četvoro djce i koga je opština pomogla u izgradnji porodičnog doma .

Borac i domaćin Đokić je rekao  da je ispunjem radošću kao i njegova čeljad što im Perić i Marinković ukazuju poštovanje i povodom našeg najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Vi ste to zaslužilli,rekao je Perić borcu Đokiću.

-Vi ste uz još mnoge druge,  i 301 palog vašeg saborca Vaskrsli Republiku Srpsku i mi ćemo vam uvijek bii i zahvalni i na usluzi i kad god vam šta treba. Kao lokalna vlast mi smo i navikli da sa našim sugrađanima i mještanima budemo uvijek i u dobru i u zlu. Sabrani i složni smo najjači-poručio je Perić.

Dirljivi su bili susreti Perića i Marinkovića sa borcem Vojske Republike Srpske Jovanom Stevanovićem koji živi u zaseoku Žuge, a koji je čak imao i peh prije nekoliko godina kada mu je potpuno izgorila kuća.

-Ostao sam bez igdje ičega ali ne i bez razumijevanja načelnika Perića i Boračke organizacije Ugljevika. I evo opet imam, Bogu i njima hvala, svoj topli dom u kom se radujem našim vaskršnjim praznicima-rekao je Stevanović.

Povodom Vaskrsa podijeljeno je po 150 KM za 70 boraca Vojske Republike Srpske  koji su slabije situirani sa ukupno 10.500 KM iz budžeta lokalne Boračke organizacije koju finansira opština Ugljevik.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je da nema nijednog borca u ovoj podmajevičkoj opštini  da mu nije riješen krov nad glavom po čemu, što se veterana rata tiče, Ugljeviku niko nije ravan ne samo u Republici Srpskoj.

-Pomoć je skromna, ali smo ipak htjeli da pokažemo da neko misli na ove ljude koji su stvarali Republiku Srpsku a slabijeg su imovinskog stanja pa smo na ovaj način ih obradovali povodom Vasrksa i stavili im do znanja da nisu zaboravljeni i da nikada neće biti zaboravljeni-rekao je Marinković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici iako je više glasova protiv i uzdržanih

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o Srebrenici, iako je više bilo protiv i uzdržanih. Nacrt rezolucije je...

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...