Ugljevički Centar za kulturu “Filip Višnjić” lomljenjem slavskog kolača u prisustvu zvaničnika ove podmajevičke opštine proslavio je danas krsnu slavu Sveti Kirilo i Metodije.

Protojerej Aleksandar Tešić čestitao je današnju krsnu slavu i poželio da uvijek slave u dobru i zdravlju.

Kum današnje slave načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je slavu uz napomenu da je Centar za kulturu nosilac svih kulturnih aktivnosti na području ove podmajevičke opštine.

-Izgradnjom Centra za kulturu, koji nosi ime našeg znamenitog Ugljevičanina Fipila Višnjića, srpskog pjesnika i guslara koji je opjevao borbu srpskog naroda za slobodu, stvorili smo bolje i kvalitetnije uslove za razvoj kulture na području naše opštine-rekao je Perić.

Važno je, ističe Perić, razvijati kulturu, njegovati običaje i tradiciju i biti posvećen vjeri pravoslavnoj.

U Centru za kulturu, podsjetio je Perić, odvijaju se značajni kulturni događaji po kojima je Ugljevik prepoznatljiv širom regiona ali i Evrope.

-Ponosan sam na činjenicu da je Ugljevik mjesto o kojem se sa poštovanjem govori u kulturnom svijetu-naglaio je Perić.

Direktor Centra za kulturu Davor Marković čestitao  je svim zaposlenima slavu i poželio da nastave dobar rad koji ih je krasi od kako je otvorena ova kulturna ustanova.

Marković je najavio manifestaciju Kulturno ljeto “Četvrtkom u 19”.

-Na ovaj način njegujemo tradiciju i kulturu našeg podneblja, narodnu nošnju, gusle a naš Centar za kulturu nosi ime srpskog guslara Filipa Višnjića, pa ćemo se potruditi da organizujemo guslarski festival u toku ljeta-rekao je Marković.

Umjetnički direktor Predrag Vujević rekao je da će Cantar za kulturu i u narednom periodu nastaviti da organizuje kulturne događaje iz svih segmenata kulturnog života.

-Organizovaćemo pozorišne predstave, izložbe slika u galeriji, koncerte svih žanrova muzike, promocije knjiga propraćene sa izdavačkom djelatnošću, stavljajući poseban akcenat na organizovanje likovne kolonije sa školom slikanja koju besplatno mogu da pohađaju naši mladi sugrađani uzrasta od šest do 15 godina-najavio je Vujević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име