UGLJEVIK: Služen parastos za poginule borce Gornje Trnove

Datum:

Share post:

Služen parastos za poginule borce Gornje Trnove: Dali život za vjeru pravoslavnu i otadžbinu

U Hramu Svete velikomučenice Marine u Gornjoj Trnovi kod Ugljevika danas je služen parastos za sedam poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ovog mjesta.

Protojerej Vedran Bardak služio je  i pomen ispred Spomen-obilježja poginulim borcima ovog mjesta gdje su položeni vijenci.

Bardak je u obraćanju istakao da se na Vidovdan slave svi junaci koji su postradali u raznim borbama za slobodu srpskog naroda.

-Oni su dali život za vjeru pravoslavnu i za otadžbinu, od kneza Lazara do srpskih junaka koji su položili živote u odbrambeno-otadžbinskom ratu-poručio je Bardak.

On je pozvao Srbe da nikad ne zaborave junake roda svog.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković podsjetio je da se u svim Mjesnim boračkim organizacijama održavaju parastosi poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

-Oni su svojom žrtvom obezbjedili slobodu srpskom narodu-rekao je Marinković.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je Vidovdan simbol borbe za slobodu srpskog roda kroz sve vijekove od Kosovskog boja do današnjeg dana.

-Prisjećamo se Svetog Cara Lazara i kosovskih mučenika ali i svih onih koji su živote dali za  slobodu i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima. Naša dužnost i obaveza je da se posvetimo idealima za koje su se oni žrtvovali i da učinimo sve da srpski narod i u budućnosti živi u slobodi-rekao je Perić.

Pomenu je prisustvovao, zajedno sa mještanima i odbornik u Skupštini opštine Ugljevik Dragan Jović koji je rodom iz Gornje Trnove.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...